Scrisoarea unui poliţist: „Nu vă mai chinuiţi cu graţieri! Desfiinţaţi Poliţia, Parchetul şi Instanţele!”

0 54

Iminentele acte legislative care ar putea duce la eliberarea a mii de infractori stârnesc reacţii diverse. Vestea.net va găzdui în perioada următoare diverse puncte de vedere, de toate nuanţele. Astăzi publicăm scrisoarea unui poliţist cu peste 20 de ani de experienţă în spate. APROAPE integral puteţi citi această scrisoare mai jos.

Am decupat un pasaj destinat punctual unui anume om politic, fragmentul respectiv urmând a fi publicat zilele următoare.

Din motive lesne de înţeles, nu publicăm numele poliţistului respectiv dar mesajul său merită citit (VESTEA.net):

<Nu sunt nici PSD-ist, nici PNL-ist, nici PMP-ist, nici USR-ist, nici ALDE-ist şi cu atât mai puţin nici UDMR-ist. Sunt poliţist. De la 18 ani sunt poliţist, de când am intrat la Şcoala de Poliţie şi voi fi poliţist şi când voi intra în mormânt pentru că microbul acestei meserii este unul de care nu poţi scăpa.

Sunt foarte intrigat de toate aceste discuţii legate de intenţiile politicienilor noştri de a scoate de după gratii pe infractorii dovediţi şi condamnaţi de Justiţie. Indiferent că e vorba de simpli găinari, de tâlhari, criminali sau violatori sau de politicieni penali, până la urmă e vorba de infractori dovediţi şi condamnaţi pe baza legilor date tot de politicieni. Practic, pentru aceşti infractori se schimbă regulile în timpul jocului, tocmai află că un arbitru generos a marcat la puază câteva goluri pentru ei. Să fie primit!

Ce nu ştiu politicienii şi nici mulţi dintre români este cât de greu este să prinzi pe unii dintre aceşti infractori şi să obţii în instanţă şi pedepsirea lor. Şi că, în foarte multe cazuri au fost condamnaţi doar pentru un procent foarte mic din faptele comise. Să ştiţi că un hoţ condamnat pentru două-trei furturi are, real comise, cel puţin de 3-4 ori pe atât. Unul judecat şi condamnat pentru două-trei tâlhării are la activ 15-20 de fapte similare comise. Dar unele nu au fost poate reclamate şi pentru altele nu s-au găsit probele respective. Aşa şi la evaziuni, delapidări, fapte de corupţie.

Pentru prinderea unui spărgător sau a unui tâlhar, cele câteva foi din dosar au în spate zeci şi sute de ore de muncă. Audieri, căutare de martori, munca de convingere cu aceştia să dea declaraţii, căutarea altor probe, pânde făcute în noapte, interceptări, iar audieri, confruntări. Evident că Poliţia trimite la Parchet şi apoi de acolo în instanţe doar vârful icebergului infracţional. Poate de unele fapte nu ştim, pe altele nu reuşim să le probăm. Poate mai greşesc şi poliţiştii, poate uneori suntem noi sau procurorii sau magistraţii prea cu suflet de mamă. Da, sunt şi excepţii în care anchetatorii greşesc voit în favoarea infractorilor şi vedem cu DNA sau alte parchete ne arată şi astfe de cazuri. Sunt contrariat când aud că ar fi fapte minore pentru care s-au dat pedepse de sub 5 ani, deci nu e mare brânză că toţi aceşti infractori – sau o mare parte dintre ei – vor fi acum scăpaţi. Infractorii aceştia cu <> au atentat la viaţa, sănătatea şi bunurile semenilor lor. Şi nu mă refe rla cel care a furat o pâine de pe raft ca să dea de mâncare la copii ci la hoţi de meserie, spărgători, tâlhari, oameni condamnaţi pentru loviri sau vătămări corporale. (…)

Daţi-le drumul în stradă, stimaţi politicieni. Într-un an sau doi jumătate din ei se vor întoarce înapoi şi nu o să mă refer acum la munca asta care trebuie reluată ci vă întreb cine răspunde în faţa victimelor care vor fi furate, lovite, tâlhărite. Doar ei, infractorii vor fi vinovaţi sau şi voi cei care, cuprinşi brusc de milă, ştergeţi acum pe jos – aşa, la urgenţă – şi cu munca întregului sistem judiciar dar mai ales cu lacrimile şi suferinţele miilor şi zecilor de mii de victime.

Dragi politicieni, pe viitor, ca să nu vă mai chinuiţi atât să-i scăpaţi din puşcării şi pe cei care vă sunt prieteni de partid sau de partide de vânătoare, şi pe cei care cotizează la campaniile electorale sau vă finanţează investiţiile voastre în terenuri şi case dar şi pe cei care vă pot vota plini de recunoştinţă puteţi aplica o metodă mai directă. Nu vă mai chinuiţi cu graţieri care să genereze dispute, mitinguri etc. Aplicaţi domnilor, metoda mai directă: desfiinţaţi Poliţia, Parchetul şi Instanţele! Astfel infractorii vor putea face orice fără riscul de a mai fi condamnaţi. Nici nu e greu să faceţi asta, puteţi vota o lege sau da o hotărâre de guvern prin care Codul Penal să aibă un singur articol: o liniuţă>>

Nota Redactiei – Scrisoarea respectiva ne-a fost remisa semnata, apartine unui personaj cat se poate de real care nu a cerut el sa nu-i facem public numele. Decizia de a/i proteja identitatea apartine in exclusivitate redactiei.

Sursa: vestea.net
Recomandari