Scrisoarea unui parinte nemultumit de ora de religie: „Generația 2.0 de pupători de moaște e intens antrenată.”

0 25

Un părinte a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care povestește că elevii de clasa a VI-a au de dat un test din „Sfânta Taină a preoției” și li se cere să învețe, printre altele, părțile componente ale veșmintelor preoțești.

„Copiii mei urmează să dea test azi din, citez, Sfânta Taină a preoției (eu nu știu de ce n-ar vorbi și magistrații despre Stânta Taină a Procurorilor, sau mecanicii despre Sfânta Taină a Aprinderii Electronice).

În 2017, într-o școală laică, numită după un doctor academician. Pentru asta trebuie să învețe ierarhia bisericească (ce e diaconul, ce e popa, ce e episcopul etc.), dar și părțile componente ale uniformei popești, sau de ce e rotund inelul de logodnă.

În 2017, la câteva zeci de kilometri de cel mai puternic laser din lume, când pe net circulă un interviu luat unui robot umanoid etc., copiii mei (și ai tăi, presupun) trebuie să învețe părțile componente ale capotului popii: felon, mânecuță, bederniță, stihar. Tu știai că popa are mânecuțe, mânca-l-ar mama?!

Generația 2.0 de pupători de moaște e intens antrenată. Polarizarea societății românești nu se face doar în funcție de venitul lunar. ci și în funcție de importanța pe care o acordă mânecuțelor popii”, a scris Dan Mazilu.

Întrebat de ce nu își retrage copilul de la ora de religie, acesta a spus că a încercat, dar că ora nu este programată în orar astfel încât copiii să poată pleca acasă: „Nu are ce face copilul. Religia este la mijlocul orarului, iar biblioteca este închisă. Un an de zile a stat copilul pe holuri, singur.”

Recomandari