Scrisoarea emoționantă a unui student plecat la studii în Londra: VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici.

0 84

Un român plecat la studii în Marea Britanie a postat pe reţelele sociale o scrisoare extrem de emoționantă. Tânărul susţine că lumea occidentală este una în care credinţa a murit, un loc fără identitate, în care toţi se tem de extremism şi în care dorinţele şi năzuinţele personale sunt privite cu indiferenţă. Dezamăgit de mirajul străinătăţii tânărul scrie: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, vreau să mă întorc acasă!”

Vă prezentăm integral scrisoarea studentului:

“Sunt student în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândru că am reuşit să ajung aici şi sunt recunoscător părinţilor mei pentru educaţia şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjură ţară mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politică, cultură şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem în globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă, dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet, încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat. Trăieşti cu riscul că un islamist extremist poate să bombardeze pentru Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mama – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Paştele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime, relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat – femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băieţei sau fetiţe, ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admirăm atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu naşu de acasă o săptămâna în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia români pt viitorul nostru şi noi fugim că vitele în Occident?

De ce acceptăm că Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politică şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm că bărbaţii noştri să fie carne de tun pentru NATO, dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm că în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenţă schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpă Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii români să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează că pe nişte sclavi, fiind român eşti privit că o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut ţară pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase, dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi că să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să va iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Recomandari