Scrisoare către jandarmi: Nu suntem muşte, nu ne mai dați cu flit..

0 50

Azi ați ridicat din stradă 22 de români care participau la un protest perfect legal şi care îşi apărau valorile de politicienii corupți ai puterii. Pe alții ne-ați dat cu flit – ca pe muşte sau gândaci. Ne-ați bruscat, ne-ați vorbit urât, de parcă voi sunteți profesorii şi noi elevii proşti. Dar nu este aşa..

Noi cei din stradă suntem oamenii cu care interacționați zilnic atunci când nu sunteți sub uniformă. E adevărat, nu suntem infractori. Dar suntem pătura de mijloc: avocați, medici, bancheri, jurnalişti, funcționari, economişti, etc. Da, nu ne veți aresta la razii şi nu ne veți amenda pentru gunoaie aruncate pe jos ori pentru că am băut alcool în locuri publice.Veți avea însă nevoie de noi atunci când, oameni fiind şi voi, veți realiza că trăiți în societatea al cărei motor suntem. Noi nu ne vom purta niciodată (orice s-ar întâmpla) cu voi aşa cum ați făcut-o voi azi; vă rog aşadar, domnilor jandarmi, nu ne tratați nici voi ca pe insecte.

Ştim că e greu să fiți în permanență presați de nişte politicieni hrăpăreți de putere şi de bani. Dar vă asigur de un lucru: timpul trece repede şi în istorie rămân doar cei corecți şi înțelepți. Ceilalți…

Recomandari