Schimbare majora. Cine i-a luat locul lui Ciordache in fruntea Comisiei Juridice: „Anulam toate modificarile PSD-ALDE din epoca Dragnea”

Comisia Juridica din Camera Deputatilor, care a fost condusa in Regimul Dragnea de Florin Iordache, a fost preluata acum de un deputat de la USR PLUS. Acesta este Mihai Badea, avocat de profesie.

Mihai Badea a fost presedintele Comitetului de initiativa „Fara penali in functii publice”.

„Eu sunt avocat din 2009, membru al Baroului Bucuresti, am absolvit Drepul la stat. La Parlament, in calitate de consilier al grupului USR, mi-am dezvoltat o competenta pe partea de Drept constitutional – am fost implicat in redactarea celor peste 70 de sesizari la Curtea Constitutionala din care mai mult de jumatate au fost admise chiar si de actualul CCR, condus de Valer Dorneanu”, a explicat Badea inainte de alegeri pentru Recorder.

Intrebat ce planuri are ca parlamentar, Badea a raspuns: „Daca am exclude proiectul de revizuire a Constitutiei, cel mai important, din punctul meu de vedere, ar fi Legile Justitiei. Si aici am dori sa facem mai mult decat sa anulam modificarile PSD-ALDE din epoca Dragnea, am vrea sa aducem si multe imbunatatiri care se regasesc in programul de guvernare al USR-PLUS”.

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor detine sefia a 8 comisii permanente, PNL – 6, USR PLUS – 4, UDMR – 2, AUR – 2 si grupul minoritatilor nationale – 2.

Grupul parlamentar PSD a obtinut presedintia a 8 comisii permanente. Costel Dunava va conduce Comisia pentru politica economica, Ciprian Constantin Serban – Comisia de transporturi, Adrian Chesnoiu – Comisia pentru agricultura, Simona Bucura Oprescu – Comisia pentru administratie, Natalia Intotero – Comisia pentru educatie, Steluta Cataniciu – Comisia pentru cercetarea abuzurilor, Gheorghe Simon – Comisia pentru regulament, Stefan Mosoiu – Comisia pentru afaceri europene.

 Grupul parlamentar al PNL are sefia a 6 comisii si anume: Comisia pentru buget va fi condusa de Bogdan Hutuca, Comisia de mediu – George Catalin Stanga, Comisia de sanatate – Nelu Tataru, Comisia de aparare – Constantin Sovaiala, Comisia pentru tehnologia informatiilor – Ion Sabin Sarmas, Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor – Gigel Stirbu.

USR PLUS va conduce 4 comisii permanente. Comisia pentru munca va fi condusa de Oana Toiu, Comisia pentru cultura – Iulian Bulai, Comisia juridica – Mihai Badea, Comisia pentru tineret si sport – Tudor Pop.

UDMR va avea presedintia a 2 comisii. Comisia pentru industrii si servicii va fi condusa de Bende Sandor si Comisia pentru politica externa de Biro Rozalia.

Grupul minoritatilor nationale detine sefia a 2 comisii. Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale va fi condusa de Iusein Ibram si Comisia pentru stiinta si tehnologie va fi condusa de Dragos Zisopol.

AUR va detine presedintia a 2 comisii: Comisia pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati si Comisia pentru constitutionalitate. Acest grup inca nu si-a nominalizat membrii in comisiile permanente.

Recomandari