Scarbit de Tariceanu, CTP s-a ascuns in cabina de machiaj a postului Digi24 pentru a nu da ochii cu seful ALDE. Alti doi jurnalisti au procedat la fel

0 52

Cristian Tudor Popescu a relatat, joi seara la Digi24, ca s-a bagat in cabina de machiaj a postului de stiri pentru a nu fi nevoit sa se intalneasca cu Calin Popescu Tariceanu, care dadea un interviu in direct in studioul aceleasi televiziuni. CTP spune ca la un moment dat i s-au alaturat inca alti doi jurnalisti ai postului, care nici ei nu doreau sa se intersecteze cu Tariceanu.

„Intrucat nu doresc sa ma intersectez vreodata cu fizicul domniei sale, m-am dus la machiaj, dupa care am cerut permisiunea fetelor sa raman acolo. Si m-am bagat intr-un colt, uitandu-ma la televizor, cu ce ne mai fecundeaza mintile dl Tariceanu, asteptand sa plece ca sa vin si eu aici, cand au mai venit doi jurnalisti de la Digi Sport, s-au refugiat in machiaj, cu mine. Ne-am dat seama ca toti trei aveam acelasi scop, sa nu-l intalnim pe marele om de stat. Va dati seama cum am ras, aproape cu sughituri, toti trei. Deci dl Tariceanu creeaza, iata, comedie, sitcom”, a povestit Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Inaintea sa, in studio a fost invitat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu. El a spus ca ar mai pune o intrebare la referendum, si anume: „Sunteti de acord sa fie pedepsite abuzurile in justitie?”

Intrebarea a fost comentata de Cristian Tudor Popescu: „Raspuns: da! Pe persoana fizica, nu prin distrugerea justitiei, stimabile, onorabile, venerabile! Sa fie luati cei care – Portocala, Para, Banana, Kiwi, toti astia care au facut ceva, la Ploiesti, la Oradea, sa fie luati, judecati si, daca e cazul, condamnati, dar sa nu distrugem justitia pentru asta!”

CTP a comentat si declaratia lui Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa-l revoce pe procurorul general Augustin Lazar, pentru ca ar fi participat la represiunea disidentilor anticomunisti. Intr-o declaratie recenta, Tariceanu amintea ca familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste.

„Va spun si eu o poveste, de fapt e real, e inregistrata emisiunea la TVR, eu relatez. Nu fac neaparat niste legaturi cu nimic. Eram acolo in emisiune, in 1998, cu Mircea Dinescu, cu Ralu Filip si cu o parte din familia domnului Tariceanu, si anume cu tatal sau, sau sotul mamei sale, cum ii place sa spuna, Dan Amedeo Lazarescu. Dl Lazarescu a fost detinut politic. Inainte, insa, dl Lazarescu s-a ocupat cu altceva, ceea ce a marturisit in acea emisiune, creand unul dintre cele mai naucitoare momente din viata mea de gazetar”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

„L-am intrebat pe dl senator Lazarescu: ‘Ati colaborat cu Securitatea?’ A spus: ‘Da, am colaborat. Faceam note informative despre diversi – cunostinte, prieteni – si le dadeam la Securitate’. Asta la inceputul anilor ’50, inainte de a fi arestat. ‘Ce se intampla cu cei pe care ii turnati?’ ‘Ajungeau in temnita sau la Canal, dar rog sa se consemneze ca banii pe care ii primeam in urma acestor turnatorii, in urma acestor note informative pe care le dadeam despre oamenii astia, ii dadeam familiilor celor trimisi la Canal.’ Deci ‘rog sa se consemneze’ – subtextul era ‘comportamentul meu uman, moral’. O relatare. Mircea Dinescu mai traieste si exista, fireste, la TVR, emisiunea se numea ‘Scurt pe 2’”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Recomandari