Scandalul care zguduie Poliția Română. Șef de sindicat din Poliție, prins la furat de teniși!

0 50

Un şef al sindicaliştilor din Poliţia Română a fost prins în tinerețe în timp ce fura teniși dintr-un vagon. Fost membru UTC, Iulian Surugiu, în prezent președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, este un presonaj controversat, fiind acuzat de corupție și incompetență chiar din interiorul sindicatului.

Iulian Surugiu se laudă cu ascensiunea în poliţie – din maistru la metrou, omul a devenit lucrător la Secţia 22 Poliţie, Sector 6 şi a fost avansat de două ori consecutiv la excepţional!

La capitolul abilităţi şi calităţi se laudă cu următoarele calități: permis de conducere, paşaport (!), punctual… Iar ca şi obiectiv în viaţă, şeful sindicaliştilor din Poliţia Română menţionează că doreşte să „asigure bunăstarea membrilor familiei”.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, este unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din Poliţie, dacă nu chiar cel mai bogat. Asta în timp ce polițiștii pe care îi reprezintă trăiesc la limita decenței.

Iulian Surugiu deţine trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro, dar și conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi peste 2 milioane de lei, adică încă aproape 450.000 de euro.

Totodată, Surugiu a acordat, în nume personal, două împrumuturi. Primul împrumut, de 600.000 de euro – redus anul trecut (prin restituirea diferenței) la 155.000 de euro – i-a fost acordat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL (cu obiect de activitate “colectarea deșeurilor”), la care Surugiu este acum asociat. Cel de-al doilea împrumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de liderul sindical chiar organizației pe care o reprezintă.

Furt de teniși

Un document publicat de fostul vicepreședinte al SNAP, Viorel Stroe, descrie o întâmplare din trecutul lui Surugiu, de care ar fi dorit să nu se fi aflat vreodată.

În 1977, tânărul Iulian Surugiu a participat, alături de mai mulți colegi, la furtul unor teniși dintr-un vagon. Dar a scăpat după ce și-a turnat complicii. Fiind membru UTC, Iulian Surugiu a avut parte de un tratament mai blând, fiindu-i scăzută nota la purtare.
Ba mai mult, Iulian Surugiu este îndemnat să se înscrie la Școala de maiștrii și subofițeri de geniu, construcții și căi ferate.
Practic, furtul tenișilor a însemnat începutul carierei în Miliție și apoi Poliție a celui care în prezent ”apără” interesele agenților de poliție din România.

Recomandari