SCANDALOS! Un avocat din Egipt: „Violarea femeilor îmbrăcate provocator este o datorie naţională“

0 24

Un avocat din Egipt a stârnit furie cu o serie de afirmaţii şocante potrivit cărora violul sau hărţuirea sexuală a femeilor care poartă ţinute provocatoare este „o datorie naţională“.

Avocatul Nabih al-Wahsh a făcut remarcile scandaloase într-o emisiune a cărei principală temă de dezbatere era un proiect de lege din Egipt privind prostituţia.

În plină campanie #metoo, bărbatul a precizat că tinerele care poartă blugi rupţi, mai ales în partea din spate, practic „invită bărbaţii să le agreseze“.

„Aţi accepta ca o fată să meargă pe stradă cu jumătate din coapsă la vedere? O fată care apare aşa…hăţuirea ei este o datorie patriotică, iar violarea ei este o datorie naţională. Fetele trebuie să se respecte pentru pentru a fi respectate. Protecţia moralităţii este mai importantă decât protejarea limitelor“, a declarat avocatul egiptean, citat de Euronews.

Comentariile au provocat revoltă în întreaga ţară, mai ales că Egiptul se confruntă deja cu un număr uriaş de violuri. Potrivit unei statistici ONU, publicată în 2008, aproximativ 20.000 de violuri au avut loc anual în Egipt.

Şefa Consiliului Naţional al Femeilor din Egipt, Marya Mursi, a declarat că afirmaţiile lui Wahsh reprezintă „un îndemn flagrant“ la viol şi la încălcarea a tot ceea ce înseamnă constituţia egipteană, adăugând că instituţia va depune plângere împotriva avocatului şi a televiziunii.

De asemenea, Consiliul a rugat mass-media să nu mai găzduiască astfel de personaje controversate care fac remarci ce incită la violenţă împotriva femeilor.

În ciuda valului de critici, avocatul nu s-a dat înapoi şi a revenit cu o declaraţie la fel de scandaloasă în care a subliniat că „şi fiica lui merită să fie violată sau hărţuită sexuală dacă decide să poarte blugi care sunt rupţi în spate.“

Problema blugilor rupţi a fost intens dezbătută în Egipt în ultimele săptămâni, existând propuneri ca aceştia să fie interzişi în anumite spaţii publice precum universităţile.

Recomandari