SCANDAL intr-o Biserica din Romania. Preotul refuza sa-i impartaseasca pe credinciosii care au card de sanatate…

Preotul Ioan Ungureanu, de la Schitul Oraseni, caruia superiorii i-au interzis sa mai tina slujbe deoarece refuza sa-l pomeneasca pe Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, i-a suparat si pe o parte dintre credinciosi.

Dupa ce i-a suparat pe sefi, preotul a starnit un nou scandal si i-a impartit pe enoriasi in doua tabere.Nu toti satenii il sustin pe Ioan Ungureanu.

Unii localnici il acuza pe Ioan Ungureanu de habotnicie. Mai precis, spun ca preotul de la Schitul Oraseni nu-i impartaseste pe cei care au card de sanatate sau orice alt dispozitiv cu cip, privit ca „lucru dracesc“, scrie adevarul.ro.

Sunt credinciosi care ar fi reclamat inclusiv la Mitropolia Moldovei si Bucovinei aceasta situatie.

Ultimul scandal la Schitul Oraseni a avut loc in urma cu doua zile, cand un cortegiu funerar a fost pus pe drumuri din cauza scandalului intre preoti.

Ioan Ungureanu este acuzat ca nu a vrut ca slujba de inmormantare a fostului primar de Cristesti, Ioan Aciobanitei, sa fie oficiata in biserica de la Schit.

Acesta nu vrea ca alti preoti sa intre in biserica in care slujeste el, de frica sa nu-si piarda parohia. In aceste conditii, defunctul a fost purtat la o alta biserica si apoi adus inapoi pentru a fi inmormantat in cimitir.

Nici nu a vrut sa auda de sanctiunile superiorilor

Parohul de la Schitul Oraseni nici nu vrea sa auda de Consistoriu si de oprirea slujbelor. Spune ca tot ceea ce fac sefii sai in privinta lui este ilegal. Nici nu a vrut sa predea cheile bisericii si continua sa se inconjoare cu sustinatori.

Ioan Ungureanu: ”Mi-au cerut cheile de la biserica, la trei secunde dupa ce mi-au adus un document lovit de nulitatea legii. Nu au voie sa treaca peste constiinta satenilor, care vor slujba cu un preot care nu vrea sa pomeneasca ierarhul.”

Preotul se bucura de sustinerea unei parti a satului, formata in special din oameni in varsta. ”Nu lasam pe nimeni sa-l ia de aici. El propovaduieste dreapta credinta si ne-a invatat frica de Dumnezeu“, spune o credincioasa.

Scandalul starnit de fata bisericeasca a capatat conotatii nationale. Sustinatori ai ideilor promovate si de preotul Ioan Ungureanu, adica anti-ecumeniste, au venit din tara in semn de sprijin pentru preotul botosanean.

Acestia au participat la slujba tinuta duminica trecuta de preot, in ciuda interdictiei emise de superiorii sai. In aceste conditii, preotul botosanean risca caterisirea.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More