Sătui să aștepte ca autoritățile să-și facă treaba, niște săteni din Maramureș și-au făcut singuri drum

0 48

Sătui să tot aștepte ca autoritățile locale să-și îndeplinească obigațiile, locuitorii din Trestia, județil Maramureş,și-au asunat forțele şi şi-au construit singuri un drum de care aveau neapărată nevoie.

Potrivit DirectMM.ro, 90 de familii au aau cumpărat materiale, după care s-au apucat de lucru. În prima zi au construit 56 de metri din drumul care face legătura între Trestia şi Ciocotis, drum care are 3 m lăţime şi un strat de beton de 15 cm înălţime.

Locuitorii din zona s-au plâns în special de faptul că aveau probleme când ploile aduceau la vale pământul, făcând drumul impracticabil. Din păcate, din cauza neînţelegerilor dintre consilierii locali, drumul n-a putut fi făcut până acum.

“Fiul meu a venit cu buldozerul, eu am pus nişte ţevi pe care le aveam pe-acasă, pentru a face şi un gard acolo, pentru că drumul să nu mai fie invadat de gunoaie şi să se poată circula civilizat”, a declarat Nelu Sovre, fost primar al localităţii şi iniţiatorul acţiunii, pentru sursa citată.

Acesta a postat pe Facebook imagini surprinse în timpul lucrărilor, şi-a felicitat concetăţenii pentru implicare şi le-a mulţumit celor care au dat o mână de ajutor.

“Mulţumiri vreau să adresez domnului viceprimar din Copalnic Manastur, pentru sprijinul acordat cu cilindrul copactor, domnului Bontos Costică, pentru cele 8 maşini de piatră, preotului din Trestia pentru piatră şi firmelor AGECOM BAIA MARE şi domnului SEBI din Cerneşti, pentru ofertele de preţ la materiale şi nu în ultimul rând domnului consilier DANCIU ONUT, pentru iniţiativa şi celor 90 de familii din satul Trestia care au contribuit financiar şi cu munca pentru realizarea acestei lucrări atât de necesară.

Mă bucur că locuitorii din satul Trestia au spirit de iniţiativă, nu l-au pierdut în tranziţie, ba din contră au realizat multe lucruri prin forţe proprii”, a scris acesta pe Facebook.

Recomandari