Şansă la postul de medic specialist pentru Eugen Ţieranu, tânărul medic rezident care a asistat operaţia lui Florin Busuioc

0 57

Eugen Țieranu, tânărul medic rezident care a asistat operaţia lui Florin Busuioc, va participa la concursul de ocupare a unui post ca medic specialist, după ce îşi va finaliza rezidenţiatul, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Intervenţia chirurgicală a fost făcută de o echipă formată dintr-un medic primar, unul specialist şi un medic rezident.

Florin Busuioc, operat de o echipă condusă de Dr. Paul Trașcă

Operația  a fost realizată în cadrul Clinicii de  cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de Dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de  dr. Eugen Țiereanu, medic rezient  anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist  cu competență europeană în  electrofiziologie.

Medicii specialiști  au aplicat procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent.

Eugen Ţieranu a asistat operaţia lui Busu

„Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova” a precizat ministrul Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi medicul rezident Eugen Țieranu, pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Recomandari