”Să-ți pierzi viața lucrând este un fapt inacceptabil”. Un muncitor român a decedat la locul de muncă în Italia

0 60

Un român și-a pierdut viața pe 19 septembrie în Italia, la locul de muncă.

Muncitorul român lucra într-o fabrică de ulei de măsline la Lavis, în provincia Trento.

El se ocupa cu strângerea reziduurilor, bărbatul fiind găsit de colegii de muncă, potrivit gazetaromânească.com.

Deși medicii au intervenit, pentru bărbat era prea târziu.

Nu se știu încă cauzele morții românului, în calcul se iau două varienate, fie un accident, fie o stare de rău ar fost motivul pentru care bărbatul a fost găsit fără suflare.

Se pare că acesta a fost găsit fără viață pe fundul unuia dintre containerele folosite de firmă pentru tratarea deșeurilor, unde probabil a căzut de la o înălțime de câțiva metri.

”Să-ți pierzi viața lucrând este un fapt inacceptabil, care în Italia dar și în provincia Trento continuă, din păcate, să se întâmple. Accidentele mortale nu sunt niciodată consecința fatalității ci întotdeauna a lipsei de respect pentru procedurile și regulile de siguranță și, în general, a neadaptării sistemelor de prevenție astfel încât să asigure garanții efective pentru lucrători. Subcontractările și instabilitatea în muncă înrăutățesc condițiile de muncă și cresc presiunile asupra lucrătorilor. Pentru lucrătorii metalmecanici un contract național care să înfrunte aceste tematici înseamnă să se pună capăt acestei situații, fiindcă devin mai puternici lucrătorii în apărarea propriilor drepturi, și o împărtășită și răspândită cultură a siguranței. Dreptul la viață al unui lucrător este un bun absolut pe care nimeni nu poate să-l anuleze”, mai scrie sursa citată.

Recomandari