”Să mă scuz față de ce?” Chirica, întrebat despre obiceiul PSD de a exclude oamenii care îndrăznesc să critice conducerea partidului: Istoria o fac oamenii și o schimbă tot oamenii

0 47

Mihai Chirica, principala voce din PSD critică la adresa lui Liviu Dragnea, a declarat că nu are de ce să prezinte scuze pentru pozițiile sale publice din ultimele săptămâni, pentru că nu a făcut decât să spună adevărul.

De asemenea, acesta a precizat că PSD și-a stricat imaginea la nivel internațional, lucru extrem de grav și care trebuie îndreptat.

Excluderea din partid ”este o manieră mai puțin potrivită pentru România de astăzi. Excluderea, de regulă, trebuie să vină din interiorul organizației de unde faci parte. Sigur, va trebui să le explic că nu sunt în afara PSD, ba dimpotrivă: tot am reușit să aduc o notă nouă, un suflu normal, european în PSD, în care putem să comunicăm normal, democratic, liber, constituțional și, în cele din urmă, se pare că am avut dreptate”, a declarat șeful PSD Iași.

Întrebat dacă va avea aceeași soartă precum alți social-democrați excluși din PSD pentru opiniile lor, Chirica a răspuns: ”contează foarte mult ce văd românii în general și ieșenii pe care îi reprezint. Istoria o fac oamenii și o schimbă tot oamenii”.

Primarul din Iași a spus că nu a avut miercuri nicio discuție cu Liviu Dragnea, dar va avea.

”Dacă ar fi fost o opinie total diferită de realitate, cu siguranță ar fi trebuit să-mi cer scuze, dar domnul Grindeanu a înțeles că eu susțin guvernarea pe care el o face. L-am rugat să preia haina de prim-ministru așa cum e normal.

Am reușit oarecum să ne facem o imagine negativă al nivel internațional, ceea ce contează foarte mult. Va trebui să punem umărul să o reparăm”, a mai declarat Chirica.

Întrebat dacă este infiltrat în PSD și cine l-a infiltrat, Mihai Chirica a răspuns: ”social-democrația este ideologia unui partid normal, liber și absolut necesar în economia politică a acestui stat. Nu sunt infiltrat de nimeni, pentru că nu am făcut-o conjunctural, ci pentru că așa cred și așa voi face în continuare”.
El a mai precizat că are sprijinul total al organizației din care face parte.

Întrebat cum comentează zvonurile potrivit cărora vrea să fie exclus din PSD pentru a intra în PNL, acesta a răspuns: ”a fost o diversiune KGB-istă, care ar putea justifica oarecum pentru unii colegi să ceară excluderea mea. Este o minciună”.

Recomandari