RUSINE: statul roman incatuseaza o mama care isi apara copilul

0 36

Într-un exces de zel greu de explicat, Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri arestarea Anei Maria Nedelcu, mama care a fugit din Canada cu fiul ei pentru că erau abuzaţi de tată. Deşi chiar şi procurorii au cerut cercetarea în libertate, magistratul a dispus arestarea acesteia pentru o perioadă de 30 de zile.
În decurs de doar câteva minute, doi poliţişti s-au şi prezentat la domiciliul femeii pentru a o duce în arest. Îmbrăcaţi în civil, poliţiştii, o femeie şi un bărbat, au pus în aplicare toate protocoalele, au defilat ţinând femeia de braţ şi i-au pus cătuşele la urcarea în maşină, deşi aceasta a fost cooperantă şi nu a cerut decât un răgaz de câteva secunde pentru a-şi îmbrăţişa mama.

Femeia, care nu a făcut altceva decât să-şi apere copilul de bătăile tatălui, a fost tratată întocmai ca un infractor periculos. Asta în timp ce alte persoane cu ranguri înalte, care au devalizat statul de sume uriaşe, au mers sfidători către penitenciar, fără cătuşe la mâini şi fără să fie ţinuţi de braţ. Cu lacrimi pe obraz, Ana Maria Nedelcu nu a mai avut puterea să spună că este o nedreptate, ci doar să-şi facă griji pentru copiii săi rămaşi acasă cu bunicii.

Decizia de arest nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar extrădarea femeii va fi decisă în următoarele zile.

În urmă cu doi ani, Ana Maria Nedelcu s-a întors în România cu fiul de şapte ani, după ce a fugit din Canada, de lângă soţul despre care spune că era violent atât cu copilul, cât şi cu ea. Acesta a depus plângere împotriva femeii şi a acuzat-o de răpire internaţională, statul canadian cerând extrădarea ei. Practic, dacă va fi extrădată, ar putea sta după gratii, în Canada, în jur de zece ani.

Între timp, bărbatul ei şi tatăl copilului a cerut încredinţarea băiatului, iar instanţa din România, pe considerentul că mama i-a împiedicat tatălui accesul la minor, a decis că micuţul trebuie să se întoarcă în Canada. Executarea silită va avea loc, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare.

Aşadar, statul român renunţă încă o dată să le asculte poveştile şi să-şi apere cetăţenii. Se grăbeşte însă să dea dreptate unui străin, acuzat de violenţă domestică. Nici nu este de mirare având în vedere numeroasele cazuri de violenţă domestică din ţară pentru care nu a ridicat niciun deget şi care s-au sfârşit tragic. Câte mame românce mai trebuie să fie târâte prin tribunale, încătuşate şi aruncate în temniţă până când autorităţile române vor înţelege că nu întotdeauna străinii au dreptate?

Recomandari