Rusia AMENINŢĂ SUA CU ARMA SUPREMĂ. Nu e nucleară. Poate genera APOCALIPSA ÎN 5 MINUTE

0 58
Rusia poate declanșa rachete hipersonice de neoprit, capabile să distrugă centrele de comandă militare americane în decurs de cinci minute, a avertizat amiralul Vsevolov Khmyrov. În declaraţia sa mai spune că nimic nu poate opri rachetele hipersonice Zircon ale Rusiei care penetrează ORICE sistem de apărare care protejează continentul american sau european.

Rachetele Zircon vor „asigura capacitatea de a lovi sistemele de control-cheie” și „centrele de comandă” din SUA, a spus Khmyrov. „Un astfel de sistem hipersonic precum Zircon pătrunde practic în orice sistem de apărare antirachetă”, a declarat Khmyrov astăzi reporterilor. „Nu există nici o protecţie faţă de acest sistem”.

El a spus că două sau trei nave rusești cu 40 de rachete Zicron la bord ar putea fi „gata de luptă” în Atlanticul de vest și Pacificul de Est. Avertismentul său a venit după ce președintele rus Vladimir Putin a amenințat SUA cu o serie de arme strategice , inclusiv cu rachete hipersonale „invincibile”.

Putin a declarat că va fi forțat să ia „măsuri reciproce” în cazul în care SUA va lansa rachete în Europa. „Lăsați-i să calculeze gama și viteza sistemelor noastre de arme”, a spus el. „Doar atunci ar trebui să ia decizii care reprezintă o amenințare gravă pentru țara noastră”. Remarcile sale reflectă diferite declarații pe care le-a făcut anul trecut, în care a salutat „progresul serios” al Rusiei în dezvoltarea „armelor de neegalat”.

Fostul locotenent rus Evgeny Buzhinskiy a declarat pentru Daily Star Online că rachetele sunt capabile să penetreze apărarea anti-rachetă din SUA și Europa. Buzhinskiy a spus că Rusia are o tehnologie mult mai avansată în domeniul rachetelor hipersonice, care pot călători de peste cinci ori viteza sunetului.

Un sistem de rachete hipersonice este deja folosit de armata rusă, potrivit lui Buzhinskiy, președintele Centrului PIR de cercetare de la Moscova. „Avem deja în funcțiune, unul din sistemele noastre hipersonice”, a spus el. „Suntem înaintea americanilor în ceea ce privește armele hipersonice. „Nu pot fi interceptate de nicio apărare antirachetă prezentă”.

Recomandari