Românii din Austria ies în stradă: „Ne-am săturat să fim batjocoriți!”

0 40

Românii din Austria pregătesc un protest de proporții, vineri, în fața Consulatului Român din Viena. Oamenii sunt nemulțumiți de taxele exagerate și de serviciile consulare deficitare.

”Este strigător la cer, practic își bat joc de noi,de ROMÂNII din Austria,te pun pe drumuri fără să te informeze corect ce să faci și cel mai rău este că sunt foarte mulți părinți care vin cu bebelușii de doar câteva zile sau săptămâni și stau ore întregi la ghișee și nu li se eliberează actele, dacă nu pe loc, măcar în aceeași zi…Sunt oameni care fac sute de kilometri de câte două sau trei ori ….deci….vrem ca în fiecare oraș mare din această țară să fie câte un consulat românesc și care să se ocupe de problemele noastre, ale românilor”, a spus unul dintre protestatari, conform jurnalulromanesc.at.

Trebuie amintit și faptul românii plătesc orice serviciu solicitat la Consulat. De exemplu, dacă un pașaport costă în România aproximativ 60 de euro, la o secție consulară din străinătate, după ce se aplică taxa consulară și neapărat alte recuperări bugetare, pașaportul ajunge să coste 100 de euro.

„Este impardonabil din partea statului român ca, la o cifră oficială de peste o sută de mii de români în Austria, să nu existe decât un singur consulat. Tehnica din dotarea acestuia este pe măsura intereselor ministerului, probabil cu aceeași mentalitate de dinainte de `89”, notează sursa citată.

Recomandari