Românii care vor să cultive soiuri tradiționale de legume pot primi, la cerere, SEMINȚE GRATUITE. Cum trebuie procedat?

0 51

Piețele noastre au fost invadate de roșiile fără gust, usturoiul chinezesc – tratat cu chimicale și multe alte legume dubioase. Plantele modificate genetic nu mai sunt, nici ele, o noutate, fiind prezente printre ingredientele alimentelor procesate pe care le oferim copiilor noștri, fără să știm ce efecte au pe termen lung, vreme de mai multe generații. În aceste condiții, anumite corporații din domeniul agro-alimentar ar vrea să impună o legislație internațională care să stânjenească cultivarea soiurilor tradiționale de plante și prin care să fie impusă cultivarea unor hibrizi și a unor soiuri de plante modificate genetic.

La fel ca și producătorii din alte țări, producătorii tradiționali din România au început de ani de zile să se asocieze, pentru promovarea și protejarea soiurilor tradiționale de plante de cultură. Asociația Eco Ruralis, având 3000 de membri, în toată România, ne anunță că, în data de 1 martie 2017, va pune la dispoziția numeroșilor doritori de semințe din soiurile tradiționale de legume un Catalog, pe baza căruia oricine poate comanda material pentru semănat.

Dat fiind că interesul românilor pentru semințele țărănești este deosebit, cei de la asociația Eco Ruralis au furnizat, pe propria pagină web, răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări, formulate de către românii doritori de material semincer tradițional:

– Cum pot comanda semințe? R: Trebuie să consultați Catalogul de semințe Țărănești al anului 2017.

– Când voi putea vedea catalogul? R: În data de 01.03.2017.

– Câte semințe pot comanda? R: Maxim 5 varietăți, practic 5 plicuri cu câte 10-40 semințe fiecare, funcție de specie.

– Care sunt costurile? R: Semințele sunt gratuite iar expedierile în România sunt acoperite de către Eco Ruralis.

Practic, doritorii de semințe vor trebui să completeze formularul pus la dispoziție pe site-ul Eco Ruralis, după lansarea, la data de 1 martie, a Catalogului de Semințe Țărănești. În formular, cetățeanul va înscrie adresa și codurile semințelor pe care le vrea, urmând să le primească prin poștă. Formularul va fi disponibil atât site-ul Eco Ruralis, cât și pe pe pagina de Facebook a asociației.

Rămâne să vedem dacă asociația va face față valului de solicitări!

Articol relatat de cunoastelumea.ro

 

Recomandari