Românii au stat o oră la coadă pentru a-și cumpăra carne pentru sărbătorirea Zilei Muncii, 1 Mai. Video

3

Românii s-au călcat în picioare pentru a cumpăra carne înainte de 1 mai. Măcelăriile au fost luate cu asalt de români, care au așteptat la coadă zeci de minute pentru a cumpăra carne de prăjit. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Românii s-au îmbulzit pentru a cumpăra carne de 1 mai

Românii, din postura de fost popor comunist, au o cultură aparte care se învârte în jurul zilei de 1 mai. Ca și un scurt istoric, în anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.

Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România comunistă, 1 mai era una dintre cele mai importante „sărbători”, momentul în care celebrii mici cu muștar erau devorați de toată populația, alături de o bere rece.

1 mai deschide și sezonul estival pentru locuitorii din București sau județele apropiate mării, astfel că e de înțeles de ce după Revoluția din 1989 românii au ales să sărbătorească cu mare fast această zi liberă, oferită drept cadou de guvern tuturor „muncitorilor” țării.

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile simt că au scăpat de grija Paștelui, momentul în care românii ar fi trebuit să răspândească virusul în mod necontrolat. Cu toate acestea, ziua de 1 mai ar putea fi un nou examen pentru populație, care s-a îngrămădit să cumpere carne pentru grătare și mici.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA VIDEO CU ROMÂNII LA COADĂ DE CARNE

Zeci de mii de jandarmi și polițiști vor patrula toate locurile unde oamenii ar putea merge „la pădure” pentru a se asigura că eventuala vreme bună nu-i va face pe români să uite de carantină și de măsurile de izolare impuse de autorități.

Conform observatornews.ro, cozile din fața măcelăriilor au fost de sute de metri și oamenii au stat chiar și o oră pentru a ajunge să cumpere mult iubita carne. Mulți oameni au promis că nu vor încălca nicio lege și vor prăji mititeii „pe balcon” sau în curte, cei care locuiesc la casă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Autoritățile avertizează iubitorii de iarbă verde că amenzile pentru o astfel de „aroganță” variază între 2000 de lei și 20.000 de lei! Românii mai au de așteptat, teoretic, până în 15 mai pentru a spera că autoritățile vor relaxa anumite măsuri de izolare.

ADVERTISEMENT

Recomandari