România va fi ingropata în gunoi! Sute de tone de deseşuri periculoase din Italia vor fi aduse în România!

Scandalul apărut în jurul informaţiei că sute de tone de deseşuri periculoase din Italia vor fi aduse în România într-o afacere în care apare numele mafiei italiene Camorra, a izbucnit zilele trecute după ce a fost mediatizat de Gazeta Românească din Italia şi FLUX 24. Mai mulţi lideri politici din ţara noastră par a avea legătura cu această afacere.

Apele s-au precipitat la apariţia informaţiei oferite de Gazeta Românească din Roma care a scris săptămâna trecută că sute de mii de tone de deșeuri ambalate în baloturi uriașe, vor lua drumul spre România, din Italia.

„Eco-baloturile” au fost stocate în piramide de 10-12 metri, acoperite de o plasă din plastic. Se pare că din aceste  baloturi se scurge o substanţă otrăvitoare.

Informaţia a fost dezminţită de Guvernul Cioloş, deşi, la scurt timp, premierul l-a demis pe şeful Agenţiei de Mediu fără nici o explicaţie publică, potrivit flux24.ro.

Chiar şi firma care despre care s-a spus că se va ocupa de transportul și prelucrarea gunoaielor de la Napoli, Eco Sud SRL, a emis un comunicat public prin care a declarat că nu are nicio legătură cu mafia italiană şi că este o confuzie de nume, fiind vorba de o altă firmă numită „Ecorec”.

Între timp, Gazeta Românească precizează că în Italia ar fi avut loc o licitaţie deci afacerea este în curs de derulare.

Mai mulţi lideri politici din România par a avea legătura cu afacerea mafiotă, potrivit flux24.ro.

Regiunea Campania a încheiat o licitaţie pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deşeuri de la Napoli şi alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de zece ani.

Există şi un scandal în Parlamentul de la Roma, unde a avut loc interpelare a senatorilor M5S (Movimento 5 Stelle) în care se vorbea despre cererea unui armator român referitoare la folosirea portului Pozzuoli pentru transportul deşeurilor în România. Interpelarea se află pe site-ul Senatului italian.

Edizione Caserta, o publicaţie din zona unde sunt stocate gunoaiele, a scris: „Eco Sud, firmă cu sediul la Bucureşti, gestionează în prezent patru situri de tratare a deşeurilor în România şi s-a declarat disponibilă să primească gunoaiele din Campania perntru a le trata în gropile de gunoi din Bucureşti, Craiova, Mavrodin şi Giurgiu.”

Mavrodin este în judeţul Teleorman şi aparţine Eco Sud, un proiect realizat de Consiliul Judeţean pe bani europeni în vremea când era condus de Liviu Dragnea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *