Romania va construi un pod de 500 MIL. euro, cel mai scump din ultimii 27 de ani

0 27

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitatia pentru constructia Podului suspendat de la Braila, perioada de realizare fiind estimata la 4 ani si jumatate.

„Cu o valoare pentru proiectare si executie de 2,025 de miliarde de lei fara TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezinta cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructura, atribuit în ultimii 27 de ani. Podul suspendat de la Braila va fi cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani, iar dupa ce va fi construit, se va numara printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrala (1.120 metri)”, precizeaza CNAIR, scrie Transport Times.

Autoritatile au tabilit ca termen limita pentru primirea ofertelor data de 11 august 2017, ora 16:00.

Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-pret, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectarii, 36 de luni executiei lucrarilor, iar perioada de garantie va fi de minimum 60 de luni.

Proiectul de investitie, cu o lungime totala de 23,413 km cuprinde inclusiv proiectarea si executia drumului principal, Braila – Jijila si a drumului de legatura cu DN22, Smardan – Macin.

Sursa foto: sosnovska / Shutterstock

Recomandari