„Romania, tara de nebuni. Kovesi la Politie, iar Tariceanu (800.000 euro spaga) este liber si candidat la Presedintie”. Concluzia unui cunoscut jurnalist

0 61

Jurnalistul Gabriel Gachi rezuma in cateva fraze absurdul care domina societatea romaneasca in aceasta perioada.

„Cel mai penibil in tara asta de 1 aprilie este ca LCK, nominalizata la functia de procuror general european, cu toate pacatele ei, da cu subsemnatul la politistul de la Sectia de cartier la care e data in consemn, iar Tariceanu, despre care procurorii germani au indicii de luarea unei spagi de 800.000 de euro, cu circuitul banilor, conturi etc., este liber, candidat la presedintie si se bucura de imunitate, sub protectia Parlamentului, care nu vrea sa auda de dovezi.

Romania, o tara de nebuni: decat Kovesi procuror european, nu mai bine Tariceanu presedinte?”, a scris Gabriel Gachi pe Facebook.

Fostul procuror sef al DNA Laura Codruta Kovesi s-a prezentat, luni dimineata, la Sectia 18 Politie pentru a semna controlul judiciar instituit in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Intrebata de jurnalisti cum vede sansele sale de a ocupa functia de sef al Parchetului European, in conditiile in care nu are voie sa paraseasca tara, Kovesi a spus ca nu se poate pronunta deocamdata asupra modului in care ultimele masuri la adresa sa vor influenta rezultatul votului pentru aceasta functie.

„O sa vedem, nu stiu ce se va avea in vedere atunci cand se va negocia, o sa vedem care va fi decizia, cat de mult au fost influentate negocierile de evenimentele din ultima perioada, este greu sa spunem de acum ca se va intampla intr-un fel sau altul”, a declarat Kovesi.

Ea a aratat ca si-ar dori sa activeze in continuare la Ministerul Public.

Pe 28 martie, Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

Kovesi are mai multe interdictii, ea neavand voie sa paraseasca tara si sa vorbeasca cu presa despre dosarul in care este cercetata. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Recomandari