„România se pregătește să-și piardă statutul în UE cum a pierdut Basarabia în 1940”: E criză în Europa, dar politicienii nu sunt interesați ce vom face mai departe

0 45

Ideea Europei cu două viteze, invocată de președintele Parlamentului European, Jean-Claude Junker, ar afecta grav România.

“Frumos adusă din condei, formula înseamnă, de fapt, retrogradarea unor state mai amărîte pe o treaptă (mult) inferioară, luarea dreptului de a sta la masă, în mod egal, cu cei mari”, explică jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, într-un articol pentru inpolitics.ro.

Pentru români, decizia care se va lua la Bruxelles în viitorul apropiat este crucială. Ceea ce vor decide liderii Uniunii Europene poate aduce schimbări majore pentru viitorul țării.

“Practic, este cel mai mare eveniment continental de după căderea comunismului și extinderea masivă a UE”, spune Iacob.

Politicienii noștri sunt, însă, ocupați cu Ordonanțele de Urgență, de care să beneficieze penalii, iar președintele nu scoate un cuvânt despre acest subiect.

“România, cum am mai scris, e, poate, singura țară europeană pentru care tema rearanjării UE pare să nu existe cu desăvîrșire.

Nu există vreo masă rotundă la Cotroceni, vreo dezbatere parlamentară, vreo reuniune de tip Snagov a partidelor parlamentare, la care să se pună problema – Ce facem mai departe?”, menționează jurnalistul incpolitics.

În aceste condiții, “România se pregătește să-și piardă statutul în UE cum a pierdut Basarabia în 1940, adică fără să schițeze un gest de protest măcar”, conchide Tiberiu Iacob.

Recomandari