ROMÂNIA MOARE DIN CAUZA DEFRIȘĂRILOR. Politicienii şi oamenii care conduc şi muncesc în aceste instituţii sunt direct implicaţi în jaful din pădurile ROMÂNIEI

https://youtu.be/3xVH2vdYttA

Din păcate, politicienii şi oamenii care conduc şi muncesc în aceste instituţii sunt direct implicaţi în jaful din pădure. Noi semnalăm dezastrul, se fac dosare penale şi anchete în timp ce munţi întregi rămân fără pădure şi nimeni nu nu este pedepsit.

Asta pentru că cei care taie sunt protejaţi de politicieni, poliţişti şi procurori.

1468398880-2307-Defrisari-1
România are acum 6.519.479 hectare de pădure care acoperă 27 la sută din suprafaţa ţării. Mai bine de jumătate a fost retroceda către foşti proprietari. 560.000 de hectare au fost retrocedate cu încălcarea legii. În ultimii ani s-au dus adevărate lupte între cei care, cu drept sau fără, şi-au dorit o bucată de pădure. Multe dintre pădurile retrocedate au dispărut. Peste 500.000 de hectare au fost rase de pe faţa pământului în ultimii ani, în mod ilegal.

1468398881-9613-defrisari-tineretului

Maldere de buşteni au rămas pe loc în urma tăierilor, iar valea pe care curge apa a fost acoperită de resturi de lemn. În total, 915 hectare sunt râse pe aceste vai. Imaginile din satelit arata cum era pădurea acum 5 ani şi ce avem acum.

Se ştiu firmele care au tăiat de aici, se ştiu vinovaţii, s-au făcut cercetări şi dosare dar nimeni nu a fost deranjat până acum. 3 firme din zona au tăiat timp de 4 ani. Şi acum taie. Le-am găsit ceva mai jos la lucru. Au acte şi spun că toate tăierile de aici sunt legale. Toate tăierile din zona s-au făcut cu acordul ocolului privat Valea Oltului – un ocol fantoma cu sediu pe Valea Oltului.

GREENPEACE DEFRISARI ILEGALE ROMANIS

E drum lung însă până când vinovaţii vor plăti. Ciudat lucru este că, până în acest loc al dezastrului, se ajunge pe un drum făcut în ultimii ani cu fonduri europene. 1.500.000 de mii de euro s-au cheltuit aici pentru că maşinile cu lemn să coboare în bune condiţii. De pe cele 915 hectare rase au coborât în ultimii ani peste 6.000 de tiruri cu lemn ilegal. Şi nimeni nu s-a sesizat.

În timp ce ministrul Pădurilor se minunează că aici nu mai e pădure peste munte, în Vâlcea se tăia ilegal. Am ajuns aici cu primarul comunei Boişoara, Nicolae Gheorghe. Din pădure se scot lemne.

1468398881-7317-07

Se numeşte Bulgaru Gheorghe Andrei şi este unul dintre cei care taie pădurea pe aceşti munţi. Obştea de moşneni Boişoara Găujani e proprietarul pădurii de aici. În total, 5558 de hectare. Primarul a cerut oprirea lucrărilor pentru că, susţine el, obştea a primit aceste păduri cu încălcarea legii, iar până la lămurirea situaţiei tăierile ar trebui oprite.

1468398880-6674-DEFRISARI-OBARSIA-LOTRULUI

Sus în munte pădurea se taie la râs. Iar buturugile sunt nemarcate. Semn că aici se taie ilegal. Pe drumul de întoarcere, ne-am întâlnit cu acealași Bulgaru Andrei.

Toată zona este administrată de ocolul silvic privat Clăbucet.

Ghincea Valeriu, şef Paza Ocolul Clăbucet: „Nu sunt fată mare. Vă spun cinstiţi. Dar nici să încalc legea, să spun mamă ce am făcut. Şi acolo dacă sunt cioate…”

Ghincea Valeriu este şeful pazei pe pădurile ocolului. Recunoaşte că mai comite şi nereguli, dar susţine că în muntele pe care am filmat tăierea este legală, cu toate că arborii nu sunt marcaţi. A rămas că verifica totuşi zona pentru a se lămuri.

1468398881-4215-defrisari-romania-1024x768

Ghincea Valeriu, şef Paza ocolul Clăbucet: „Concluzionând. Eu mă duc acolo personal, am telefonul dvs, vă sunt, vă dau pe fax. Când vă duceţi…luni dimineaţa… Mă duceam mâine, dar sunt nas, n-am sâmbătă sau duminică…”

Nu ne-a mai contactat.

sursa: ROMANIATEIUBESC.STIRILEPROTV.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *