România e condusă de un insipid: s-a aflat ce le-a spus Daum jucătorilor în pauza meciului cu Danemarca

0 69

Mulţi au sesizat că selecţionerul Christoph Daum nu prea se agită pe bancă în încercarea de a-şi motiva jucătorii. Acum se confirmă că această lipsă de atitudine a neamţului nu e doar o impresie, ci o realitate.

„Daum e un antrenor de nivelul lui Mourinho“. Descrierea îi aparţine lui Rudi Verkempinck, cel care e asistentul selecţionerului la echipa naţională.

Din păcate, prea puţine îl leagă pe Daum de Mourinho. Portughezul e recunoscut pentru discursurile sale motivaţionale care au ajuns inclusiv subiecte de reclame. „Mou“ tună şi fulgeră nu doar în vestiar, dar şi pe margine, în timpul meciurilor. Daum, în schimb, e un bun orator doar în faţa ziariştilor. Când începe meciul, neamţul trece, în mare parte, pe „mute“ şi, din ce a povestit Cornel Dinu la Dolce Sport, nici în vestiar nu e un bun motivator.

„Daum e o glumă de antrenor pe care eu îl consider terminat. Vreau să vă spun ceva ce mi-a fost relatat de cineva din anturajul naţionalei. La pauza meciului cu Danemarca, acest antrenor plătit cu 500.000 de euro a ţinut un discurs incredibil în vestiarul naţionalei: «Aţi jucat bine, dar n-aţi marcat gol. Intraţi în repriza a doua, jucaţi la fel de bine şi marcaţi gol». Apoi a ieşit din vestiar“, a povestit „Procurorul“.
Rezultatul acestui discurs plat? După pauză, România s-a stins treptat şi a ajuns să fie sufocată de Danemarca spre sfârşitul jocului. Astfel, o partidă în care tricolorii aveau nevoie de victorie s-a încheiat 0-0.

Burleanu nu vrea să-l păstreze

Dintr-un om care vorbea răspicat despre prelungirea contractului lui Daum, şeful Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, s-a transformat într-un preşedinte mai rezervat în această privinţă.
„Cred că, deocamdată, nu e momentul să vorbim despre prelungirea contractului lui Daum. În momentul de faţă, Daum se bucură de toată susţinerea noastră pentru terminarea acestui mandat. Trebuie să ducă România la Mondial“, a afirmat Burleanu la sport.ro.
Recomandari