Români jefuiţi pe plajă în Bulgaria: „Toţi cei de aici ne spun că Poliţia nu va face nimic pentru că sunt mână-n mână!“

0 8

Sejurul la Sunny Beach, Nessebar, Bulgaria, a început îngrozitor pentru o familie de români stabilită în Austria. Li s-au furat lucrurile, în câteva minute de absenţă, chiar de pe plajă, iar poliţia mai că nu i-a trimis la plimbare.

Vacanţa la un hotel de cinci stele din Sunny Beach, Bulgaria, plătită cu luni în urmă, a însemnat, la All Inclusive, şi experienţa „testării“ aptitudinilor hoţilor care, spun păgubiţii, au ajuns să stăpănească plajele bulgăreşti.

Familia Purec, soţii şi cei trei copii, a venit din Austria  (unde locuiesc de peste 10 ani) în România la sfârşitul lunii iulie. După vizita la rudele din Banat şi Oltenia şi câteva zile petrecute pe litoralul românesc, drumul a continuat spre Bulgaria, unde au plătit, cu luni înainte, un sejur la un hotel de cinci stele, în regim All Inclusive, din Sunny Beach.

Check-inn-ul  a avut loc luni, 1 august. Condiţiile de la hotel şi chiar şi starea plajei i-a încântat de la primul contact, cu atât mai mult comparându-le cu serviciile de pe litoralul românesc. Experienţa mai puţin plăcută avea în schimb să vină a doua zi, când pe plaja atât de lăudată au rămas fără lucrurile din bagaj.

„Nu ne-au mai lăsat decât papucii fetei, aruncaţi la câţiva metri“

Ziua de plajă, în condiţii mult peste cele oferite de litoralul românesc, părea să înceapă bine. Soţii şi cei trei copii s-au instalat în zona plajei Neptun din Sunny Beach. Bărbatul şi unul dintre copii (familia are doi băieţi şi o fată, de 5, respectiv  8 ani) au plecat să se bucure de apa caldă a mării, urmând ca restul familiei să li se alăture nu mult mai târziu. „Am lipsit două-trei minute de pe plajă, cât să-i conduc pe copii la soţul meu, iar când m-am întors n-am mai găsit nimic: telefonul  meu, 40 de leva – norocul nostru că am plecat doar cu banii aceştia din camera de hotel-, hainele pe care le purtam în acea zi, prosoape, cheia de la camera de hotel… N-am mai găsit nimic-nimic. De fapt ne-au aruncat, la câţiva metri, papucii fetei, e tot ce-am mai recuperat“, a declarat Andreea Purec (37 ani), femeia păgubită.

„Toată lumea în jur ne-a spus că la poliţie e pierdere de vreme,  că sunt mână-n mână“

Femeia şi-a alertat soţul când a constatat că bagajul lor a dispărut, după care a pornit să anunţe poliţia despre cele întâmplate, după ce chestionarea vecinilor de şezlonguri n-a dat niciun rezultat, părând că nimeni n-a văzut şi n-a auzit nimic.

1470401533-5613-646x404

Românca spune că experienţa din a doua zi a sejurului a făcut-o să nu-şi mai dorească să se întoarcă în vacanţă în Bulgaria

„Ne-am întâlnit la poliţie o duzină de turişti cu aceeaşi problemă. Un englez a reclamat că i s-a furat inclusiv paşaportul, de fapt avea în bagaj portofelul cu acte. Erau turişti de toate naţiile, chiar şi bulgari jefuiţi. Am încercat să-i explic poliţistului ce s-a întâmplat, i-am spus că aveam în bagaj şi telefonul şi că ar putea fi astfel localizaţi, dar nimic. S-a prefăcut că nu mă înţelege, mi-a spus să aştept să vină cineva care să traducă ce am eu de reclamat, că nu ştie nici română şi nici germană. Am aşteptat, relativ cuminte, două ore, timp în care am auzit poveştile celorlalţi turişti lăsaţi şi ei fără bunuri ziua în amiaza mare. În cele din urmă le-am spus poliţiştilor că mă aşteaptă trei copii la hotel, că nu pot pierde acolo toată ziua, şi mi s-a recomandat să revin mai târziu. Cât de «mai târziu» nu mi-a mai precizat nimeni. Am abandonat lupta, convinsă că nu am sorţi de izbândă. Convinsă mai ales de spusele celor de la hotel, care mi-au relatat că sunt nevoiţi să înlocuiască cel puţin câte un sistem de acces în cameră pe zi, din cauza furturilor de pe plajă. Oamenii mi-au spus clar: «Doamnă, la Poliţie vă duceţi degeaba, sunt mână-n mână!»“, a relatat turista.

„Păcat de peisaj!“

Românca spune că în niciun caz nu se aştepta la o astfel de experienţă, deşi, e adevărat, destul de mulţi români au povestit, în anii trecuţi, că au rămas, tot în Bulgaria, fără bagaje şi, mult mai grav, chiar fără maşinile personale. „Pe aici toată lumea spune că sunt adevărate reţele de hoţi, care doar cu asta se ocupă. Că unul urmăreşte tot ce mişcă pe plajă şi-şi anunţă «colaboratorii» de îndată ce un turist a plecat şi şi-a lăsat bunurile nesupravegheate. Păcat, mare păcat de peisaj şi de serviciile oferite, care la costurile pe care le presupun sunt mult peste ce găseşti în România. Nu ştiu dacă, vreodată, voi mai lua în calcul o vacanţă în Bulgaria, deocamdată mi-a ajuns!“, a mai spus românca.

Recomandari