Roman din Italia lăudat în Corriere: “Dormeam într-o ruină, acum am firma mea la Bologna”

Corriere di Bologna a scris un articol laudativ la adresa unui român de 30 de ani. Marius Valentin s-a dus să doarmă într-o casă abandonată, unde a rămas timp de peste o lună deși ploua prin acoperiș. Acum românul de 30 de ani renovează case. După ce a lucrat ca subordonat a mai multor firme de construcții, de câțiva ani a decis să-și deschidă propria afacere, care are și un site de internet.

A fost greu tot acest drum?

«Aveam numai 19 ani și m-am trezit într-o țară pe care nu o cunoșteam. După zece ani, deși încă mai sunt multe dificultăți, pot spune că am reușit.», spune românul într-un interviu pentru Corriere di Bologna și preluat de gazetaromaneasca.com

Ce ați făcut imediat ce ați sosit?

«Inițial m-am dus la Torino cu un prieten. Dar lucrurile nu mergeau bine, aveam ceva bani în buzunar dar nu erau mulți. Am auzit vorbindu-se de Bologna și am decis să vin aici.»

Când ați început să lucrați?

«Primele luni au fost foarte urâte. Trăiam la periferie într-o casă abandonată. Mergeam kilometri pe jos pentru a căuta un loc de mun că. În cele din urmă am cunoscut un camionagiu turc care mi-a prezentat un domn italian, patronul unei firme de construcții.»

Apoi?

«Am rămas la el un an. Apoi m-am dus la altă firmă, unde am rămas până în 2007. Lucrurile au început să meargă mai bine și din 2008 am decis să-mi deschid propria afacere.»

Cum merg afacerile acum?

«Este o întreprindere personală, nu am angajați, dar în funcție de lucrări contactez colaboratori. Mă ocup în special de renovări și de instalații. Lucrez atât cu case mici cât și cu șantiere mari, dar din păcate nu le pot da o mână de ajutor mulților tineri care se află în situația mea inițială. Reușesc să trăiesc bine, chiar dacă nu mă scald în bani.»

Și dumneavoastră sunteți afectat de criză?

«Când ești un subordonat deseori ești exploatat, dar știi că lucrezi opt ore și te mulțumești. Când devii întreprinzător este mai distractiv, însă ai și mai multă responsabilitate. Mă întorc acasă și trebuie să fac multe calcule și mai ales este necesar să mă gândesc la a doua zi. Perioada este urâtă, din fericire mi-am găsit și iubită în Italia și acum viața mea e aici.»

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *