Risipa de bani !!! Statul român plăteşte până la 10 milioane de euro pe zi pentru maşinile demnitarilor

0 62

10 milioane de euro pe zi pentru maşinile demnitarilor. Atât plăteşte statul român pentru miile de directori, şefi de birouri, de departamente şi servicii din toate instituţiile publice. Potrivit şefului Corpului de Control al premierului, costurile pentru transportul unui singur demnitar pot ajunge şi la 100 de euro pe zi, informează B1 TV.

”Estimăm câteva sute de autoturisme de serviciu din care o parte justitificate şi altele mai puţin. Dar nu există o cifră, nu ştiu cine ar putea să facă în ţara asta o cifră, poate Curtea de Conturi, dar asta într-un an de zile. Sunt foarte multe, mai multe decât ar putea fi util”, a declarat Valentin Mircea, şef af Corpului de Control al premierului.

Valentin Mircea a spus că e greu de estimat câte persoane care lucrează în sistemul de stat au maşină de serviciu. Zilnic, pentru fiecare maşină de serviciu sunt cheltuite aproximativ 100 de euro.

De exemplu, doar la 100.000 de demnitari suma dezvăluită de şeful Corpului de Control al premierului înmulţită cu 100 euro înseamnă 10 milioane de euro pe zi. Adică peste 3,6 miliarde de euro pe an în timp ce deficitul la contul de pensii este în jur de 4 miliarde de euro.

Recomandari