Richard Gere: ”Nimeni dintre noi nu va trăi veșnic…”

0 37

Cunoscutul actor american Richard Gere a postat de curând pe pagina sa de facebook un text profund care a atins inimile multor cititori. Rândurile sale ne sunt adresate tuturor celor care ne dorim ca viața să nu treacă pe lângă noi fără să o simțim în adevărata sa profunzime.

Iată mesajul lui Richard Gere:

„De-a lungul vieții sale, mama unui prieten a urmat un stil de viață sănătos. A preferat alimentația sănătoasă, nu  fumat, nu a băut, s-a ocupat cu sportul și a evitat să se expună la soare fără cremă de protecție. Ea mergea regulat la consultațiile nutriționiștilor și fizioterapeuților, urmându-le indicații cu strictețe. Pot să spun că această doamnă a exagerat cu grija pentru sănătatea sa. Are acum 76 de ani și a fost diagnosticată cu cancer tegumentar și neoplasm al măduvei osoase. Ea suferă și de osteoporoză avansată.

Pe de altă parte, tatăl unui alt prieten, nu și-a pus interdicții niciodată. N-a făcut sport, i-a plăcut să mănânce copios, punând untul direct pe șuncă, a consumat alcool și s-a bronzat până când pielea i se exfolia. Toată viața a ignorat sfaturile medicilor și a trăit așa cum i-a plăcut. Are acum 81 de ani și doctorii spun că are o sănătate de invidiat.
Niciodată n-o să putem fugi de iadul din interiorul nostru, oricât de mult nu ne-am strădui. Mai devreme sau mai târziu, ne va ajunge din urmă. Mama muribundă a prietenului meu a zis: ‘Dacă știam că viața mea se va sfârși astfel, nu aș fi ascultat de doctori, și mai degrabă aș fi trăit după bunul meu plac.’

Aceasta este viața și nimeni n-o să trăiască veșnic. Nu trebuie să fim nepăsători față de propria noatră persoană. Cât mai aveți timp, trăiți cum vă doriți, pentru că mâine poate fi prea târziu. De aceea, faceți ceea ce vă place. Mâncați delicatese, bronzați-vă, nu vă sfiiți să fiți leneși. Fiți voi înșivă. Pentru restul lucrurilor pur și simplu nu mai ajunge timpul!”

Aceste gânduri au ca ecou cuvintele lui Dalai Lama, care ne încurajează de multe ori spunând că fericirea este sensul vieții noastre:

„Însuși scopul vieții noastre este fericirea, care este susținută de speranță. Nu avem nici o garanție cu privire la viitor, dar noi existăm în speranța de ceva mai bun. Speranța înseamnă să mergi mai departe, să poți spune ‘Eu pot face acest lucru’. Speranța aduce forță interioară, încrederea în sine, capacitatea de a face ceea ce faci în mod onest, corect și transparent.”

Călugărul tibetan din secolul al 8-lea și savantul Shantideva ne amintesc că altruismul este cheia fericirii de durată:

„Toată suferința din această lume provine din eul nostru care dorește să fie fericit. Toată fericirea care există în această lume provine de la cei care doresc ca ceilalți să fie fericiți.”

FXC105028319
Richard Gere este un actor de renume internațional, activist social și filantrop. De peste douăzeci și cinci de ani a luptat pentru a atrage atenția la crizele umanitare înrădăcinate în nedreptate, inegalitate și intoleranță. Prin fundația sa privată, Fundația Gere, el a servit ca un avocat al drepturilopr omului, ale căror eforturi umanitare l-au dus în Honduras, India, Kosovo, Mongolia, Nepal, Nicaragua, Elveția și Tibet.

Recomandari