Rezultatul referendumului este o victorie a homosexualilor. Soferașul Șerban Nicolae tuna si fulgera

255

Liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a scris, luni, pe Facebook, că rezultatul referendumului pentru familie este „o victorie a homosexualilor” și că dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate, scrie Mediafax.

„Rezultatul referendumului chiar este o victorie a homosexualilor. Nu pentru că ar fi majoritari. Ci pentru că majoritatea a urmat argumentele lor sau le-au acceptat cu indiferență. De ieri, dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate. Pentru că în Constituția României căsătoria se încheie „între soți”. Să vă dea Dumnezeu sănătate, tuturor!”, a scris, luni, pe Facebook, senatorul PSD Șerban Nicolae.

El a adăugat că „poporul are întotdeauna dreptate”.

„Pentru mine, nu este prima dată când susțin o opțiune minoritară. N-o să merg în urmă chiar în anii ’90, deși am exemple. Dar în 2004 și 2009, mulțimile exultau că Băsescu câștiga alegerile prezidențiale „arzându-i pe corupți” și promițând „țepe în Piața Victoriei”. În 2007 și în 2012, votanții l-au apărat de demitere. Majoritatea își exprima fericirea că Băsescu „i-a ciuruit” pe oponenți. În cei zece ani de „regim Băsescu” s-au tăiat salarii, s-au închis spitale și școli, s-au mărit taxe și impozite și s-a pus la punct cel mai ticălos sistem de putere exercitată ocult, de poliție politică, de control și manipulare a justiției. De fiecare dată am eșuat în a-i convinge pe concetățeni că greșesc. Au aflat-o mai târziu (unii, prea târziu) și destui au avut și puterea de a recunoaște. Niciodată nu am spus că poporul greșește. Pentru că așa ceva nu poți admite în legătură cu poporul căruia îi aparții. Pur și simplu, nu poți”, a precizat senatorul PSD.

Șerban Nicolae a menționat că nu poate și nu vrea să fie „populist sau oportunist”.

„Mi se spune adesea, de bună-intenție, să văd ce vrea poporul. Să fiu în acord cu preferințele majorității. Nu pot și nu vreau să fiu așa. Spun și fac ceea ce cred că este corect și bun pentru oameni. Nu pot și nu vreau să fiu populist sau oportunist. Știu că „lăutarii politici”, cei care cântă ce vrea publicul să audă, pot câștiga mai ușor și, conjunctural, se bucură de simpatie. Dar asta nu înseamnă că fac bine. Și sigur nu sunt sinceri. Un conducător adevărat arată calea și ține direcția. Un oportunist incorigibil va profita de direcția mulțimii pe al cărei creștet se va instala confortabil. Eu am să-mi reproșez la fiecare eșec că nu am făcut bine sau nu am făcut tot ce trebuia. Nu am nicio bucurie dacă mi se dă dreptate mai târziu. Am să spun și am să fac, în continuare, ceea ce cred că este corect și bun pentru poporul căruia îi aparțin. Chiar dacă nu sunt „în tendințe”. Sau, mai ales atunci!”, a mai scris social-democratul.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflați pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anunțat luni rezultate parțiale ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 99,8% din secțiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar împotrivă 6,46% din cei prezenți la urne.

”Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul a fost de 3.525.238, care reprezintă un procent de 91,57%. Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul a fost de 248.696 de persoane, care reprezintă un procent de 6,46% din numărul participanților. Numărul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%”, a anunțat președintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anunțate sunt parțiale, după centralizarea rezultatelor din 19.017 secții de votare, adică 99,8%.

Ionescu a mai precizat că din centralizare a reieșit că s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adică 21,08% din numărul total al alegătorilor.