Rețeta zilei: Stufat de miel tradițional, ca la mama acasă

De pe masa de Paște nu poate lipsi stufatul de miel, indiferent de rețeta pe care o alegi. Fanatik vă recomandă rețeta tradițională, făcută ca la mama acasă, cu multă verdeață și condimente. Este ușor de pregătit, iar gustul este delicos.

Stufat de miel, rețetă tradițională

Ingrediente:

  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura faina sau maizen
  • boia de ardei dulce
  • menta proaspata
  • bulion
  • sare
  • piper

Cum se prepara stufatul de miel

Carnea se spală bine, se curăță de piele și se proporționează. Se taie în bucăți mai mici și se pune la călit în uleiul încins. După ce a început să fiarbă, se adaugă aproximativ două căni de apă, se pune un capac deasupra și se lasă să fiarbă înăbușit până se face frăgezește carnea.

După ce s-a fiert carnea, se adaugă ceapa, usturoiul și se mai lasă pe foc încă 4-5 minute. Apoi, treptat, se adaugă bulionul, praful de boia, făina dizolvată în puțin sos fierbinte, și câteva frunzulițe de menta. La final, se condimentează cu sare și piper după gustul fiecăruia.

Se servește cu salată verde

Stufatul, ca și friptura de miel, se servește cu salată verde, de sezon, din roșii, ceapă verde, ridichi, mărar verde și castraveți și cu mămăliguță caldă. Peste carne se mai poate adăuga în plus, în funcție de gust, mărar și pătrunjel și din belșug.

Și pentru că este Paștele, zi de mare sărbătoare, și este dezlegare la de toate, de pe masă nu trebuie să lipsească vinul alb, care merge perfect cu stufatul de miel. Un adevărat festin culinar!

Loading...

Recomandari