Rețeta zilei. Ardei umpluți cu ciuperci, un deliciu perfect pentru zilele de post

Având în vedere că ziua de vineri, 15 noiembrie 2019 marchează începutul Postului Nașterii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de Postul Crăciunului, FANATIK îți propune o rețetă ideală pentru această perioadă. Prin urmare, astăzi vom găti împreună cei mai gustoși ardei umpluți cu ciuperci, un un răsfăț culinar de care te vei îndrăgosti cu siguranță.

Ardei umpluți cu ciuperci, un deliciu pentru zilele de post

Vorbim despre un răsfăț culinar ce se prepară foarte ușor în propria bucătărie, într-un timp relativ scurt. Mai mult decât atât, dincolo de faptul că îi conferă o aromă aparte, legumele îți aduc și doza optimă de energie și vitalitate, făcând ca preparatul să fie mult mai sănătos decât varianta cu carne.

Ingrediente

  • Circa 20 de ardei sănătoşi
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 roşii
  • 1 kg ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 500 grame orez pentru sarmale (cele cu bob rotund)
  • Sare, piper, mărar, pătrunjel
  • Frunze de ţelină 2 linguri de pastă de roşii
  • Opţional: fasole uscată, mazăre, porumb congelat sau din conservă
  • 1-2 fire de leuştean uscat

Cum să prepari cei mai gustoși ardei umpluți cu ciuperci

Pentru început, spală bine ardeii se spală, îndepărtând cu atenție semințele, după care spală ciupercile și toacă-le mărunt. Apoi, toacă ceapa mărunt, curăță morcovul și dă-l pe răzătoare. După ce ai tocat mărunt una dintre roșii, pe cealaltă va trebui să o tai felii. De îndată ce ai terminat de tocat legumele, pune într-o tigaie ceapa la călit, alături de puțin ulei, iar când a devenit aurie, adaugă morcovul răzuit, ciuperciile şi cubuleţele de roşii, verdeaţa tocată, fasolea uscată, mazărea, porumbul congelat sau din conservă, apoi așteaptă preț de câteva minute și adaugă orezul cu 100 mililitri de apă.

Condimentează după gust și lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, timp în care se va scurge zeama. Umple apoi ardeii şi pune-i vertical într-o cratiţă, pe un pat de felii de roşii. Amestecă pasta de roşii cu puţină apă, cât să acopere ardeii. după care pune firele de leuştean peste ardei şi fierbe la foc mic cu capac pentruaproximativ 30 minute. În final, scoate leuşteanul şi pune vasul la cuptor la foc mic pentru alte 20-30 minute.

Te-ar mai putea interesa și:

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More