Reţetă de weekend: varză calită ca-n Ardeal. Este delicioasă şi uşor de pregătit

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vine astăzi cu o rețetă ideală pentru weekend. Vom găti împreună o varză călită ca-n Ardeal. Aceasta este o rețetă foarte bună, mai ales în perioada de post. Varza călită este o mâncare care se gătește foarte repede, fără prea mult efort și este numai bună de pregătit atunci când ești în pană de idei sau chiar nu-ți dorești să-ți petreci prea mult timp în bucătărie și mai aștepți și musafiri.

Ingrediente necesare pentru rețeta de weekend: varză călită

  • O varză albă mare
  • 3 ardei grași tricolor
  • O ceapă
  • 2 roșii medii
  • sare, piper ( pe care le vei pune după gust

Modul de preparare:

Pentru început, trebuie să speli exteriorul verzei si să-i îndepărtezi frunzele mai ofilite. După aceasta, taie varza fideluță. Ca să se înmoaie puțin varza, pune-o deoparte 10 minute într-un castron cu puțină sare. Varza va prinde o frăgezime specială.

Varza trebuie pusă și la cuptor

Toacă și ardeii, ceapa și roșiile. Urmează să călești legumele în puțin ulei. Dacă legumele s-au călit, adaugă varza și condimentează după gust cu sare și piper, poți presăra și puțin chimen care combate balonarea.

Amestecă întregul preparata, apoi relaxează-te pentru cel puțin 30 de minute, până când varza se călește. După ce au trecut cele 30 de minute, ia tigaia de pe foc și pune-o în cuptor. În mai puțin de 40 de minute, vei avea pe masă cea mai gustoasă varză călită fix ca-n Ardeal.

Musafirii tăi vor fi impresionați de rapiditatea cu care ai făcut această delicioasă mâncare, dar și de gustul extrem de bun. Mirosul însă s-ar putea să mai atragă câțiva vecini, chiar dacă recomandările autorităților sunt pentru autoizolare pe timp de pandemie. Trebuie să te pregătești totuși pentru mai multe persoane, deoarece vei avea.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More