Reîncarnarea și dovezile ei incontestabile. Și-a ucis fiul și apoi s-a căsătorit cu el. Homosexualitatea, urmă a vieții anterioare.

0 63

Specialiști din toate timpurile și-au dedicat cariera să studieze fenomenul reîncarnării, numit în limbaj oficial Metempsihoză, iar cei mai mulți dintre ei au adus dovezi că reîncarnarea există, dovezi în care lumea crede mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea, misterul nu a fost deslușit niciodată pe deplin, iar întrebarea „unde mergem după moarte?” e la fel de lipsită de răspuns ca atunci când omul de știință, se întreabă, la el acasă, dacă există Dumnezeu.
Reîncarnarea își are rădăcini adânci în hinduism, religie potrivit căreia omul se naște o singură dată, dar nu moare niciodată cu adevărat. Omul își trăiește viața sub povara karmică, care îi decide drumul și reîncarnarea de după moarte. O viață corectă în prezent constituie garanția unei existențe mai bune mai târziu, în timp ce o viață vicioasă va avea drept consecințe reîncarnarea într-un „animal” inferior. Astfel, în fiecare viață trăită, omul experimentează o personalitate diferită și păstrează urmele trăirilor anterioare, pe care și le poate aminti în anumite circumstanțe.
În acest sens Jim Tucker, specialist în psihiatria infantilă, a publicat în cartea sa „Return to life” (Întoarcerea la viață), o serie de cazuri ale unor copii care s-au născut cu semne pe corp, identice cu ale oamenilor decedați, fără a avea legături genetice. Totul a pornit de la obiceiul asiaticilor de a-și însemna morții pentru a-i putea recunoaște în persoana reîncarnată.

Cel mai izbitor caz este al unui copil care s-a născut cu marca bunicului său, mort cu 11 luni înainte ca el să se nască. Mama bebelușului a declarat că după moartea tatălui său, acesta îi apărea în vis spunându-i „Eu vreau să trăiesc cu tine”. A rămas însărcinată, iar la nașterea copilului familia a realizat că acesta avea același semn și în același loc, unde i-a fost făcut și bunicului său, înainte să fie îngropat.

Și-a ucis fiul și apoi s-a căsătorit cu el
Unul dintre specialiștii cei mai devotați ai domeniului reîncarnării este Brian Weiss. Acesta povestește că în timpul în care se ocupa de conducerea secției de psihiatrie a spitalului Monte Sinai, Miami, a avut ocazia să lucreze cu o pacientă care se putea întoarce în trecut, în timp ce se afla sub efectul hipnozei. Diane, pacienta, povestește că s-a văzut trăind cu zeci de ani înainte, într-un sat care era atacat de indieni. Ținea un bebeluș în brațe, iar acesta avea un semn în formă de semilună pe un braț. S-a ascuns într-o grotă și în încercarea de a potoli plânsul copilului, femeia l-a sufocat, fără voie, punându-i mâna pe gură. Ulterior, Diane ca asistentă medicală, în spitalul în care lucra, a cunoscut un bărbat internat pentru un tratament de astm și realizează cu stupoare că acesta avea același semn ca al bebelușului. Nu după mult timp cei doi s-au căsătorit. Ambii spun că în momentul în care s-au văzut pentru prima dată au fost atrași de o forță inexplicabilă. Doctorul Weiss explică că astmul bărbatului este un efect al sufocării mamei din viața anterioară.

Adrian Finkelstein, medic expert în hipnoză, aduce ca argument pro reîncarnare, cazul lui Robin Hull, un copil care vorbea într-o limbă neînțeleasă de nimeni. Mama copilului a apelat la ajutorul unui profesor de limbi străine și astfel a aflat că limba vorbită de copil este un dialect rar folosit în Tibet. Robin, aflat la vârsta preșcolară, povestea cu lux de amănunte că a studiat într-un templu de la poalele munților Kunlun în limba respectivă. Povestea l-a făcut pe profesorul de limbi străine să călătorească în Tibet, iar toate detaliile expuse de copil s-au dovedit a fi adevărate.
Homosexualitatea, urmă a vieții anterioare.
Cele mai noi studii asupra reîncarnării aduc în prim-plan argumente ca sentimentul de „deja-vu” și homosexualitatea. Prin „deja-vu” se înțelege impresia unei persoane că a mai trăit o anumită experiență cândva, dar nu își mai amintește datele exacte. Senzația durează doar câteva secunde, ceea ce înseamnă că e aproape imposibil ca omul să realizeze, conștient, când și unde a mai trăit fapta din prezent. Specialiștii explică că fenomenul se manifestă datorită amintirilor dintr-o viață anterioară.
Deși tulburările orientării sexuale umane sunt considerate de multă vreme o chestiune de liber arbitru și deci vindecabile prin voință, experții încearcă să demonstreze că unul din factorii care determină homosexualitatea este o viață anterioară în care persoana a avut sexul opus prezentului. Unul dintre argumentele aduse în acest sens este faptul că foarte mulți subiecți supuși hipnozei povestesc evenimente din viața anterioară din perspectiva unei persoane de sex diferit.

Tenzin Gyatso, omul strălucit al lumii și șeful spiritual al tibetanilor a fost Dalai lama’s second day with IM. Stockholm, Sweden, 15 April 2001 considerat încă de la vârsta de doi ani, ca fiind încarnarea predecesorului său Dalai Lama al treisprezecelea. În viziunea budistă, Dalai Lama nu moare, se reîncarnează și este întruchiparea lui Avalokiteśvara (Domnul care se uită în jos).

„Chiar dacă unii cred în religie sau nu, cred în reîncarnare sau nu, nimeni nu poate spune că nu apreciază bunătatea și compasiunea.„– Dalai Lama

Recomandari