Regulile lui Gordon Ramsay pentru luat masa la restaurant. Cum să plăteşti mai puţin pentru băutură

0 25

Gordon Ramsay spune că la restaurant clienţii ar trebui să evite specialităţile, să fie suspicioşi în privinţa laudelor excesive şi să negocieze pentru vin: „Specialităţile sunt acolo pentru a dispărea pe parcursul serii. Când există 10 specilităţi, asta nu e special”.

De asemenea, el recomandă să rezervi o masă pentru cel puţin trei persoane atunci când vrei să iei o cină romantică în doi. Acest lucru va îmbunătăţi şansele de a avea mai mult spaţiu şi a evita să fiţi înghesuiţi într-un colţ al restaurantului.

Atunci când comandaţi vin, el spune că pentru a obţine preţurile cele mai bune, clienţii ar trebui să ceară lista cu ultimele sticle dintr-o anumită colecţie – sticle a căror etichetă nu mai este intactă, vinuri care urmează să fie schimbate sau anumite vinuri de care restaurantele vor să scape.

Celebrul chef, care deţine restaurante în Marea Britanie, Statele Unite, Italia, Franţa, Qatar, Hong Kong şi Emiratele Arabe Unite (Dubai), a vorbit şi despre preparatele pe care nu le-ar comanda niciodată, dând un exemplu: „Atunci când îmi spun că este ‘celebra lasagna roşie’, vreau să ştiu cine a făcut-o aşa celebră?”.

El susţine că tot mai multe restaurante folosesc aceste terminologii, spunând despre mâncărurile lor că sunt cele mai bune din ţară sau cele mai cunoscute, însă „Cine a spus asta? Cine le-a numit aşa?”.

Aplicând aceste reguli, Gordon Ramsay este sigur că veţi avea o seară perfectă la restaurant.

Recomandari