Regim politienesc. Bugetul pentru munitia Jandarmeriei creste de peste 5 ori. Carmen Dan refuza sa spuna cati jandarmi vor fi angajati

0 57

Dezbaterile din Parlament privind bugetul alocat Ministerului de Interne au scos la iveala faptul ca Guvernul si PSD au alocat de cinci ori mai multi bani, fata de anul trecut, pentru a achizitiona munitie destinata Jandarmeriei.

Deputatul USR Claudiu Nasui a scos la iveala, in timpul dezbaterilor, ca bugetul pentru munitia alocata Jandarmeriei creste cu 520%. El a incercat sa afle de la ministrul Carmen Dan mai multe amanunte, insa aceasta a reactionat foarte agresiv, fiind sustinuta de parlamentarii PSD din Comisia de buget.

„E rau ca se dau mai multi bani Jandarmeriei?”, a intrebat foarte iritata Carmen Dan.

„Depinde ce vreti sa faceti cu ei, depinde cum vreti sa folositi acea Jandarmerie. Cred ca Jandarmeria nu si-a demonstrat utilitatea in serviciul poporului roman”, a replicat Claudiu Nasui.

Carmen Dan a refuzat sa spuna cati jandarmi sunt in organigrama MAI. „Ministerul are in organigrama 150.000 de posturi. Anul acesta in randurile angajatilor ministerului vor intra 6.300 de persoane. 5.700 reprezinta personal instruit in scolile de agenti si de subofiteri ale ministerului si aproximativ 600 de ofiteri absolventi ai Academiei de Politie”, a spus ministrul.

Bugetul Jandarmeriei va creste in total cu 6,72%, ajungand la 2 miliarde de lei.

Iata modul in care reprezentantii PSD si Carmen Dan au reactionat la intrebarile deputatului USR.

https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/videos/522637781596541/

Recomandari