Referendum în Scoția pentru independența față de Marea Britanie, în 2020. Anunțul a fost făcut de premierul Nicola Sturgeon

Premierul Nicola Sturgeon a anunțat astăzi că se va organiza un referendum în Scoția pentru independența față de Marea Britanie, în anul 2020. Nu este prima oară când se vehiculează această posibilitate, însă șansele ca de data asta referendumul să devină realitate sunt mai mari, având în vedere Brexit-ul.

Referendum pentru independența Scoției: Nicola Sturgeon lucrează la el deja și îl anunță pentru 2020

De altfel, Scoția ar urmări să se desprindă de Regatul Unit al Marii Britanii și ar opta pentru re-aderarea la Uniunea Europeană, de data asta ca țară independentă. „Sarcina noastră este să obţinem independenţa. Dorinţa mea este ca referendumul să aibă loc anul viitor. Şi ne pregătim pentru asta”, este declarația făcută de Sturgeon care a dinamitat viața politică din Regat.

Sturgeon își dorește o Scoție independentă care să fie principala punte de legătură între Uniunea Europeană și Marea Britanie, după ce britanicii vor părăsi de tot spațiul Uniunii. „Vom face parte din piaţa unică a UE şi vom fi de asemenea cel mai apropiat vecin al prietenilor noştri din restul Regatului Unit – o punte între UE şi Marea Britanie, făcând din ţara noastră un magnet pentru investiţii globale”, a mai spus Nicola Sturgeon.

referendum independența scoției
Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, susține că țara ei trebuie să fie o punte de legătură între Marea Britanie și UE. Sursa foto: independent.co.uk

Scoția a votat pentru rămânerea Marii Britanii în UE la referendumul din 2016

„Până la sfârşitul acestui an, voi cere transferul de puteri care să pună legalitatea referendumului în afara oricărei îndoieli”, a mai adăugat premierul scoțian, notează independent.co.uk.

Spre deosebire de Țara Galilor, Irlanda de Nord și Anglia, Scoția a votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Rezultatul final al Brexit-ului care a avut loc în 2016 i-a nemulțumit însă pe scoțieni, iar analiștii politici au avertizat încă de atunci că unul din efectele ieșirii Marii Britanii din UE ar fi ruperea Scoției de Regat.

Articolul Referendum în Scoția pentru independența față de Marea Britanie, în 2020. Anunțul a fost făcut de premierul Nicola Sturgeon apare prima dată în Stiri Mondene.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More