RECORD. Un lunetist canadian a ucis un terorist ISIS de la 3,45 kilometri

0 27

Un lunetist din forțele speciale ale armetei canadiene a reușit să ucidă, în Irak, un militant al grupării teroriste ISIS aflat la o distanță de 3,45 kilometri, cu o armă McMillan TAC-50. Este un record mondial, scrie publicația The Globe and Mail. Glonțul și-a atins ținta în mai puțin de 10 secunde.

Este un record mondial care ar putea să nu fie egalat niciodată”, a declarat o sursă militară. Anterior, recordul era deținut de lunetistul britanic Craig Harrison, care, în 2009, împușcase un taliban de la 2,47 kilometri distanță.

Dacă lansarea unei bombe ar putea omorî civilii din zona vizată, folosirea lunetiștilor în teatrele de operațiuni este mult mai eficientă. Dată fiind distanța de la care se trage, teroriştii „habar n-au ce se întâmplă”, a explicat o altă sursă militară.

După ce, în 2016, Guvernul Trudeau a decis retragerea din Irak a avioanelor de luptă CF-18, numărul militarilor din forțele speciale a crescut de la 60 la 207. Forțele speciale canadiene participă, în general, la operațiuni antiteroriste și, când este cazul, la misiuni punctuale declanșate după luările de ostatici.

Topul reușitelor lunetiștilor, pe țări

Recomandari