Reacții ferme despre hidroxiclorochină! Ce spun studiile despre medicamentul anti-COVID-19 preferat de Donald Trump

33

Reacții ferme despre hidroxiclorochină. Alte două studii publicate de o revistă științifică britanică pun la îndoială eficacitatea acesteia ca tratament anti-covid-19. Vorbim de o primă cercetare care a avut loc în China.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Reacții ferme despre hidroxiclorochina!

Nu mai puțin de 150 de pacienţi spitalizaţi cu simptome lejere spre moderat de infecţia pulmonară provocată de noul coronavirus au primit tratamentul anti-malarie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Lăudat pe toate căile posibile de președintele SUA, Donald Trump, tratamentul nu a permis o ameliorare semnificativă a sănătăţii.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ce spun studiile despre medicamentul anti-COVID-19 preferat de Donald Trump

Efecte secundare indezirabile au fost în schimb semnalate la o parte din pacienţi. „Administrarea hidroxiclorochinei nu a crescut în mod semnificativ probabilitatea eliminării virusului”, rezumă BMJ

A existat un alt studiu făcut și în Franța. De data aceasta discutăm despre 181 de pacienţi de covid-19, dintre care 84 primiseră hidroxiclorochină în 48 de ore de la internare.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

Și în acest caz, medicii au arătat faptul că medicamentul nu a redus probabilitatea de reanimare sau de deces cu nimic.

Totuşi, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a avertizat că prezintă risc de apariţia unor complicaţii cardiace grave dacă este administrată în lipsa unei recomandări medicale sau în afara spitalului.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Între timp, Institutul Naţional american al Sănătăţii (NIH) a anunţat lansarea unui studiu asupra stabilirii unei potenţiale eficacităţi a unui tratament combinat de hidroxiclorochină şi azitromicină – un antibiotic, o metodă avansată de mai multe săptămâni în Franţa de către profesorul Didier Raoult, în pofida unor date clinice incomplete.

„Chiar dacă există probe anecdotice potrivit cărora hidroxiclorochina şi azitromicina ar putea fi benefice pentru pacienţii de covid-19, noi avem nevoie de date solide (…)

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

(…) ca să determinăm dacă acest tratament experimental este sigur şi poate ameliora rezultatele clinice”, a subliniat Anthony Fauci.

Precizăm că Fauci este directorul Institutului Naţional pentru Boli Alergice şi Infecţioase şi unul dintre principalii experţi ştiinţifici de la Casa Albă, dar și cel care îl contrazice de regulă pe Donald Trump în probleme de sănătate

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari