Reacții ferme despre hidroxiclorochină! Ce spun studiile despre medicamentul anti-COVID-19 preferat de Donald Trump

Reacții ferme despre hidroxiclorochină. Alte două studii publicate de o revistă științifică britanică pun la îndoială eficacitatea acesteia ca tratament anti-covid-19. Vorbim de o primă cercetare care a avut loc în China.
ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT
Reacții ferme despre hidroxiclorochina!
Nu mai puțin de 150 de pacienţi spitalizaţi cu simptome lejere spre moderat de infecţia pulmonară provocată de noul coronavirus au primit tratamentul anti-malarie.
Lăudat pe toate căile posibile de președintele SUA, Donald Trump, tratamentul nu a permis o ameliorare semnificativă a sănătăţii.
ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT
Ce spun studiile despre medicamentul anti-COVID-19 preferat de Donald Trump
Efecte secundare indezirabile au fost în schimb semnalate la o parte din pacienţi. „Administrarea hidroxiclorochinei nu a crescut în mod semnificativ probabilitatea eliminării virusului”, rezumă BMJ
A existat un alt studiu făcut și în Franța. De data aceasta discutăm despre 181 de pacienţi de covid-19, dintre care 84 primiseră hidroxiclorochină în 48 de ore de la internare.
ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:
- Teatrul Național din Tirana, demolat cu buldozerele din ordinul premierului Albaniei
- Ludovic Orban participă la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Premierului i s-a luat temperatura la intrarea în sediul MAI
- Cât de scumpe vor fi biletele de avion după COVID-19. Prețul petrolului a scăzut, dar diferența nu se va vedea în sumele pentru călătorii
- PNL, în cădere liberă. Românii și-au pierdut încrederea în Guvernul Orban, pe durata pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis a pierdut și el procente
- FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…
Și în acest caz, medicii au arătat faptul că medicamentul nu a redus probabilitatea de reanimare sau de deces cu nimic.
Totuşi, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a avertizat că prezintă risc de apariţia unor complicaţii cardiace grave dacă este administrată în lipsa unei recomandări medicale sau în afara spitalului.
ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT
Între timp, Institutul Naţional american al Sănătăţii (NIH) a anunţat lansarea unui studiu asupra stabilirii unei potenţiale eficacităţi a unui tratament combinat de hidroxiclorochină şi azitromicină – un antibiotic, o metodă avansată de mai multe săptămâni în Franţa de către profesorul Didier Raoult, în pofida unor date clinice incomplete.
„Chiar dacă există probe anecdotice potrivit cărora hidroxiclorochina şi azitromicina ar putea fi benefice pentru pacienţii de covid-19, noi avem nevoie de date solide (…)
ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT
(…) ca să determinăm dacă acest tratament experimental este sigur şi poate ameliora rezultatele clinice”, a subliniat Anthony Fauci.
Precizăm că Fauci este directorul Institutului Naţional pentru Boli Alergice şi Infecţioase şi unul dintre principalii experţi ştiinţifici de la Casa Albă, dar și cel care îl contrazice de regulă pe Donald Trump în probleme de sănătate
ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT