Reactia lui Klaus Iohannis dupa ce Regele Iordaniei si-a anulat vizita din cauza lui Dancila. Premierul tace ca mortul in papusoi

0 44

Administratia Prezidentiala precizeaza ca vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hasemit al Iordaniei urma sa o efectueze in Romania a fost anulata luni de partea iordaniana.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, urma sa il primeasca in aceasta dupa-amiaza pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hasemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate sa aiba loc in Romania. Vizita a fost anulata astazi de catre partea iordaniana”, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa transmis luni.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei si-a anulat o vizita in Romania in semn de protest dupa afirmatiile premierului roman Viorica Dancila despre mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relateaza AFP, citand Palatul Regal.

„Regele Abdullah al II-lea a decis sa anuleze o vizita prevazuta pentru luni in Romania in semn de solidaritate fata de Al-Quds (denumirea in araba pentru Ierusalim – n.r.)”, a precizat Palatul Regal intr-un comunicat.

Anularea vizitei, care urma sa fie marcata de semnarea mai multor acorduri in diferite domenii, a fost decisa „dupa declaratiile de duminica ale prim-ministrului roman privind mutarea ambasadei tarii sale de la Tel Aviv la Ierusalim”, se mai arata in comunicat.

Conform agentiei nationale de presa iordaniene Petra, regele Abdullah al II-lea avea programate intalniri cu presedintele roman, Klaus Iohannis, si cu liderii parlamentului. El urma de asemenea sa participe la Reuniunile Aqaba, care fusesera programate a fi gazduite de Romania in parteneriat cu Iordania.

Agentia Petra mai relateaza ca, in marja vizitei, guvernele iordanian si roman urmau sa semneze un acord, doua memorandumuri de intelegere si un program de cooperare, fiind programat in acelasi timp si un Forum de Afaceri Iordaniano-Roman, cu participarea reprezentantilor din sectorul privat din cele doua tari.

Recomandari