Reactia IMPERTINENTA a lui Melescanu, il trateaza nebuneste pe Klaus Iohannis: „El este vinovat de cozile din diaspora”

0 2

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, ca urmare a solicitarii lui Klaus Iohannis de a fi demis „imediat”, ca „nu Iohannis m-a numit ministru, avem lucruri mai importante de rezolvat”.

„Nu Iohannis m-a numit ministru, avem lucruri mai importante de rezolvat”, a spus Teodor Melescanu, potrivit Realitatea TV.

Ulterior, la Antena 3, Melescanu a spus ca presedintele Iohannis este vinovatul de situatia din diaspora.

„Domnul presedinte are dreptul sa isi exprime orice opinie. Cand vorbim de o demitere, trebuie sa avem si o baza pentru a cere demiterea cuiva, nu doar pe baza de ganduri, intrebari. Pur si simplu, vinovat este presedintele Iohannis, care la doua saptamani dupa ce am stabilit care sunt sectiile de votare, la propunerea ambasadelor, si am ajuns la un numar de 441, dansul a anuntat ca va face referendum in aceeasi zi. In consecinta, din 2 minute, cat dureaza votul, avand referendumul bagat peste votul pentru europarlamentare, a ajuns sa dureze 6 minute votul si nu au avut cum sa voteze toti”, a declarat Melescanu la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea imediata a ministrilor de Externe si de Interne, Teodor Melescanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul in care au fost organizate alegerile.

„Dupa atatea probleme este evident ca trebuie sa existe si urmari politice. Cei care nu au organizat corespunzator sau chiar au organizat intentionat prost aceste alegeri trebuie sa plateasca cu functia. Vorbesc de urmarea politica. Ca ulterior se gasesc si alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta dupa ce exista prima analiza. Fiindca nu au stiut sa isi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediata a ministrului de Externe si a doamnei ministru de Interne, imediat insemnand imediat”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat problemele grave care au aparut la scrutinele de duminica si a anuntat ca va infiinta la nivelul Administratiei Prezidentiale o comisie mixta in care vor fi invitati sa participe reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniu.

„Cu toate aceste vesti bune, pozitive din tara, din strainatate, din UE, nu trebuie sa trecem cu vederea problemele grave care au aparut in timpul votarii. Probleme grave in organizarea acestor doua tururi de scrutin – europarlamentare si referendum -, am avut probleme si in tara, foarte multi romani s-au aratat revoltati ca au trebuit sa stea la coada si in tara. Unii au reclamat ca au fost mult prea putine stampile de vot, altii au reclamat ca au fost mult prea putine cabine de vot si asa mai departe. Se vede ca intreaga organizare a fost gandita pentru inhibarea votului si nu pentru incurajarea votului. (…) Probleme extrem de grave au fost la multe dintre sectiile de votare din strainatate. Am vazut cu totii, cu mare tristete si multa suparare, imaginile cu mii si mii de romani stand la cozile interminabile, oameni care au ajuns dimineata la vot si au ajuns sa voteze seara, oameni care au ajuns la pranz la vot, au stat pana seara si nu au mai apucat sa voteze. Probleme peste probleme. Aceste probleme trebuie rezolvate urgent fiindca vine urmatorul tur de scrutin, in toamna acestui an avem prezidentiale. Si fiindca nu am incredere in Guvern sa gaseasca solutii rapide si corecte, voi infiinta la nivelul Administratiei Prezidentiale o comisie mixta, care va incepe sa lucreze. Ii voi invita pe toti cei care au atributii in domeniu. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a veni cu solutii si de a propune solutii autoritatilor care pot veni cu reglementari – Parlamentului, Guvernului, AEP, in principal”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a mentionat ca la reuniunea informala a Consiliului European si la summitul PPE desfasurate marti la Bruxelles foarte multi lideri au apreciat „foarte pozitiv rezultatele referendumului”.

„Acest referendum este de multa vreme incoace primul referendum din UE care a reusit. Datorita voua, dragi romani, si aceste felicitari le-am primit in numele romanilor. (…) In Europa romanii conteaza, in Europa Romania conteaza si dupa rezultatele de la referendum ati primit felicitari de la cei mai importanti lideri europeni”, a punctat seful statului.

Iohannis a aratat ca, potrivit rezultatelor partiale, la ambele intrebari de la referendum au raspuns „Da” 6.400.000 de romani.

„Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce Romania in normalitatea europeana. Este un foarte mare succes pe care il aveti voi, care vi se datoreaza voua, dragi romani”, a mai spus Iohannis.

Recomandari