RCS&RDS a trecut la scumpirea energiei după ce şi-a crescut de 2,5 ori baza de clienţi casnici

0 47

RCS & RDS a trecut la scumpirea energiei după ce şi-a crescut de 2,5 ori baza de clienţi casnici, a scris Ziarul Financiar.

RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a ajuns la un portofoliu de clienţi casnici de energie de circa 84.100 de consumatori, arată datele companiei pentru primul trimestru din 2018, de 2,5 ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

RCS&RDS este unul dintre outsider-ii care au decis să intre pe piaţa energiei, primul target fiind chiar clienţii care beneficiau de serviciile de cablu ale companiei.

Datele de pe site-ul Digi Energy, numele sub care RCS&RDS activează pe piaţa energiei, arată că firma avea la finalul anului 2015 doar 52 de consumatori casnici.

În al doilea trimestru al anului 2017, RCS&RDS, care este printre altele şi furnizor de energie electrică prin serviciul Digi Energy, şi-a redus cu 40% cantităţile de energie furnizate consumatorilor, potrivit datelor companiei. Astfel, dacă în primul trimestru din 2017 compania furnizase 263 GWh de energie electrică, în al doilea trimestru cantităţile furnizate au scăzut până la aproape 159 GWh, a scris economica.net.

În ciuda scăderii cantităţilor de energie electrică furnizată, RCS&RDS a câştigat aproape 15.000 de noi clienţi casnici în perioada aprilie-iunie. Astfel, dacă la începutul lui martie compania raporta 32.780 de clienţi casnici (locuri de consum) cărora le furniza energie electrică, la finalul lui iulie, numărul lor ajunsese la 47.199.

RCS & RDS a intrat pe piața de energie electrică, în concurență cu Enel, la fel cum a făcut-o și pe alte piețe: prețuri agresive. Până la final de 2017, aproape și-a triplat numărul de clienți pentru Digi Energy.

Recomandari