Răsturnare de situaţie în cazul HOŢULUI de lemne ÎMPUŞCAT MORTAL. „A fost EXECUTAT…” Accident sau CRIMĂ?

0 23
Un poliţist a împuşcat mortal un bărbat care fura lemne, incidentul având loc într-o localitate din judeţul Mureş. Ce l-a împins la un asemenea gest?

UPDATE:  Se pare că un martor face lumină în cazul bărbatului împuşcat mortal lângă o pădure de lângă Breaza.

„Levente (victima) era în pădure, lângă un copil de 13 ani, când a fost împuşcat. Am auzit împuşcături şi apoi a venit copilul strigând: „Veniţi că moare!“. L-au împuşcat nevinovat, noi eram în pădure după uscături. Levente a fost executat, n-au tras în partea de jos, ci direct în cap, i-au zburat creierii pe jos. Au intrat în pădure şi au început să tragă gloanţe direct la cap. Puteţi să veniţi să vedeţi haina, e cu creierul pe ea. Puteţi să veniţi şi la noi acasă, pe strada Căprioarei din Reghin, să vedeţi pentru ce lemne l-au împuşcat. Nişte uscături! O să dăm Poliţia în Tribunal. Gândiţi-vă, că lângă el era un copil minor, îl puteau împuşca şi pe el. A avut mare noroc. Levente avea 25 de ani şi un copil“, a afirmat martorul Zoltan, care a redat şi impresiile minorului de 13 ani care se afla în pădure lângă victimă în momentul în care aceasta a fost împuşcată.

Totodată, martorul Zoltan a acuzat autorităţile că ar fi fugit de la locul faptei, la puţin timp după împuşcarea suspectului.

„Ei au tras cu arma direct în cap, după ce l-au împuşcat în cap au ieşit din pădure, pădurarul şi poliţiştii, şi l-au lăsat pe copil singur acolo. E posibil să fii împuşcat la 25 de ani pentru nişte lemne, pentru nişte uscături strânse pentru foc? Până am ajuns şi noi acolo, ei (poliţiştii – n.r.) au părăsit locul unde l-au împuşcat, au fugit, s-au urcat în maşină şi au plecat. Noi l-am dus pe împuşcat pe căruţă afară din pădure şi abia apoi l-au transportat la spital“, a afirmat martorul contactat de Zi de Zi.


Un bărbat, prins la furat de lemne, într-o pădure din apropierea comunei Breaza, a fost împușcat de un polițist.

Omul legii a făcut uz de armă după ce hoțul nu a răspuns la somații, informează Agerpres.

Totul s-a întâmplat duminică, atunci când mai mulți polițiști și pădurari au fost mobilizați, după ce au fost alertați prin 112 despre un furt de lemne.

Cazul este anchetat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Recomandari