Raspunsul lui Leon Dănăilă pentru care i-au criticat candidatura: „Nu intru în politică să fac politică sau să mă îmbogățesc, ci pentru a găsi o ramură să vă ajut pe voi”

0 43

Neurochirurgul Leon Dănăilă, o somitate în medicină, este primul pe lista de candidați ai PNL-ului pentru Senat în alegerile parlamentare din 11 decembrie. Numeroase persoane, printre care și pacienți ai acestuia, au fost extrem de critici legat de intrarea sa în politică.

Într-un interviu pentru ziare.com, profesorul Dănăilă a răspuns acestor critici și a afirmat că vrea să intre în Parlament pentru a se ocupa de principalele probleme din sistemul sanitar precum salariile medicilor, dotarea spitalelor și comportamentul medicilor consacrați față de rezidenți.

„Eu le-am spus: oameni buni, nu intru în politică să fac politică, ci pentru a găsi o ramură să vă ajut pe voi, pentru dotarea spitalelor, pentru medicamente, asta m-a determinat, nu să fac propriu-zis politică sau să mă îmbogățesc” a afirmat neurochirurgul.

„Nu am niciun fel de avere. Apartamentul în care stau l-am vândut cu condiția să pot locui într-o cameră. Nu am conturi, nu am nimic. Am dat totul pentru cercetare, pentru a scrie în străinătate, pentru a face România cunoscută și peste hotare. Să se vadă că aici există nu doar hoți”, a afirmat profesorul despre activitatea sa.

Leon Dănăilă nu a exlus varianta de a fi numit în funcția de ministrul al Sănătății după alegeri în cazul în care partidul său va forma guvernul.

„Poate. Nu știu. Dar o să urmăresc să dau bani mai mulți medicilor cu condiția să desființeze plicurile, care sunt o rușine” a afirmat profesorul Dănăilă.

Recomandari