Rareș Bogdan intervine în scandalul revocării lui Kovesi: ‘Iohannis a dat șah dușmanului real, jocul nu este jucat’

0 44

Realizatorul TV Rareș Bogdan oferă o interpretare surprinzătoare deciziei lui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA. Prin gestul său, președintele strică jocurile „dușmanului real” – PSDragnea și demontează scenariul preconizat al suspendării.

Rareș Bogdan este de părere că președintele Klaus Iohannis a reușit să blocheze confiscarea justiției de către gruparea din jurul lui Dragnea.

„Ce a făcut azi Klaus Iohannis, aruncând în aer o parte din votanții din nucleul dur al președintelui, a fost să mai dea o șansă României”, spune Rareș Bogdan: „Azi nu sunt încă trecute Codul penal, nici dezincriminarea conflictului de interese, nici numirea șefului DNA nu se face după legea nouă modificată de PSD”.

În celălalt scenariu, în care Iohannis nu semna decretul de revocare și intra în jocul suspendării, plănuit de PSD-ALDE, gruparea din jurul lui Dragnea ar fi trecut pe repede înainte și modificările la codurile penale și legile justiției și ar fi numit un om de casă la DNA.

„Iohannis le-a dat șah, jocul nu este jucat. Codul penal și Legile justițiie mai au au o șansă. Președintele nu a luat decizia cu inimă ușoară. A ales să blocheze confiscarea justiției. Sunt convins că va contesta toate legile care transformă România în feudă, într-un stat slab. Au câștigat o bătălie, dar războiul este departe de a fi terminat”, a explicat Rareș Bogdan, la Realitatea Tv.

Recomandari