Rareş Bogdan, dezlănţuit: Viorica Dăncilă, „mătura lui Dragnea”, aruncă România în aer!

0 55

Un alt scandal este în plină desfășurare. Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT. Astfel, sumele destinate instituțiilor care se ocupă de siguranța statului au fost diminuate.

Rareş Bogdan s-a dezlănţuit împotriva Vioricăi Dăncilă, după declaraţiile acesteia legate de adoptarea rectificării bugetului fără acordul preşedintelui. PSD-ul lui Liviu Dragnea împinge ţara spre o zonă extrem de periculoasă, pentru a-şi rezolva probleme personale, Viorica Dăncilă, incapabilă să înţeleagă ceva, este unealta perfectă, consideră realizatorul “Jocuri de putere”.

“Sunt şocat de tupeul pe care-l are Viorica Dăncilă, mi se pare sfidător ca un astfel de om să vorbească despre CSAT, când ea nu înţelege separarea puterilor in stat,” a fost prima reacţíe a lui Rareş Bogdan.

“De 28 de ani, rectificările bugetelor institutiilor de siguranţă naţională se fac prin CSAT, dacă nu ţii cont de această cutumă arată că Viorica Dăncilă nu înţelege nici regulile democraţiei, dar nici situaţia extrem de dificilă din jurul nostru, cu Ungaria lui Viktor Orban, Ucraina în conflict cu imperialismul Rusiei, Turcia, care şi ea este un butoi de pulbere.

În acest context, în loc să creezi o insulă de stabilitate, un cap de pod al europenismuli în zonă, tu arunci totul în aer, razi toate realizările. (…) Reacţiile extrem de critice ale oficialilor germani, care pun sub semnul întrebării chiar capacitatea României, cu actualul guvern, de a prelua preşedinţia C.E., sunt extrem de relevante”, a declarat realizatorul “Jocuri de putere”.

“Este un joc perfid pe care-l face această analfabetă funcţional Viorica Dăncilă şi spun asta în condiţiile în care m-am ferit mult timp să o jignesc, dar această femeie este sluga perfectă, cine i-a spus “mătura lui Dragnea” a nimerit-o. Femeia este un pericol pentru că ea nu înţelege ce face, aruncă ţara în aer ca să-i servească interesele lui Liviu Dragnea”, a mai declarat Rareş Bogdan, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce Executivul a aprobat rectificarea bugetară fără aviz CSAT, că Guvernul forţează limitele Constituţiei şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condiţiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

Ignorând cu bună ştiinţă necesitatea avizului CSAT, Guvernul se situează de unul singur în afara cadrului legal în vigoare. Demersul inexplicabil de a continua cu adoptarea rectificării bugetare în aceste condiţii demonstrează lipsa evidentă a dorinţei de dialog a Guvernului în interesul cetăţenilor.

Este o nouă acţiune care arată agenda paralelă pe care Guvernul Dăncilă o are cu agenda reală a românilor şi o încercare de a abate atenţia opiniei publice de la problemele grave la care Guvernul nu este capabil să găsească soluţii.

Pesta porcină africană este cel mai elocvent exemplu de criză generată de lipsa măsurilor pe care Executivul avea datoria să le adopte, astfel încât să fie stopată răspândirea virusului şi să fie evitate pagubele imense pe care în prezent vedem că le suportă crescătorii de porcine şi populaţia”, se arată într-un comunicat de presă al preşedintelui Klaus Iohannis.

Recomandari