Raed Arafat: Creșterea imunității la gripă nu se face mâncând ceapă sau usturoi

Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), a desființat rețetele băbești care circulă pe internet ca remediu pentru gripă sau pentru creșterea imunității.

Raed Arafat a atras atenţia că astfel de sfaturi sunt superficiale şi periculoase. „Usturoiul şi ceapa nu ştiu ce efect pot avea. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate ucide. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu. Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate şi care sunt monitorizate şi care au o metodologie. Nu poţi să spui că am luat şi nu am răcit, ca şi cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate şi o gândire care nu poate decât să pună viaţa în pericol, viaţa copiilor tăi sau a rudelor tale“, a declarat Arafat la România TV.

Anuntul vine dupa ce 95 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Miercuri, CNSCBT a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă cinică, epidemia extinzându-se în întreaga ţară.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More