Raed Arafat, anunț ferm despre cei depistați cu COVID-19 în România: ”Regula este să fie internați”

Raed Arafat face un anunț ferm despre cei depistați cu COVID-19 pe teritoriul României. Indiferent de starea lor medicală, doctorul afirmă că ei trebuie să ajungă în secțiile spitalelor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Raed Arafat, anunț ferm despre cei depistați cu COVID-19 în România: ”Regula este să fie internați”

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că toți cei din România care, după testare au fost depistați a avea în organism noul coronavirus, sunt obligați să ajungă în unitățile medicale.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acolo, aceștia vor fi triați în funcție de manifestarea bolii. Unii pot ajunge direct în zonele de tratament sever, iar alții în anexele spitalicești.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

“La acest moment, la toţi confirmaţii pozitiv, regula este să fie internaţi. Dacă sunt uşor sau asimptomatici, pot fi internaţi în spaţii separate, dar anexate spitalului. Noi asta am şi recomandat: dacă sunt mulţi, luaţi-vă un hotel, luaţi-vă o clădire şi puneţi-i acolo, dacă nu în spital.

Am avut cazuri uşoare care nu au putut fi internate pentru că s-au umplut unele spitale, am avut la Giurgiu, la Vrancea treaba asta şi am luat pacienţi şi i-am mutat la alt spital, nu i-am trimis acasă.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Ludovic Orban a participat la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut. Începând de marți vom da amenzi”
  • Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac: "Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic"
  • Coronavirus în lume. Spania anunță cel mai mic număr de decese, iar Qatar introduce închisoarea pentru cei care nu poartă mască
  • Jungla Amazonului, cel mai mare bazin de coronavirusuri. Avertismentul unui cercetător brazilian
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Asta pentru că în această fază încă nu e momentul în care să trimiţi pozitivii, care sunt contagioşi, acasă, pentru că ei intră în legătură cu familia, cu alţii, noi nu ştim care va fi situaţia acolo”, a spus Arafat, într-o emisiune la Digi24.

Arafat se teme de un val doi de COVID-19 în vară

În opinia Șefului DSU, un doilea val de coronavirus ar putea să apară în vara lui 2020, deși nu va fi la fel de puternic ca și primul val.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Valul 2 poate să fie și în vară, poate cu 20% mai puțin impact, poate că temperatura să limiteze transmiterea, dar nu să o oprească. Clar că unele propuneri sunt la presiunea unor entităţi, unor grupuri.

Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am văzut că sunt locuri unde se spune că pot, asta înseamnă că CNSSU poate să spună nu, cum ar fi terasele. Dacă scrie pot sau se poate, asta înseamnă că avem loc de discutat”, a adăugat medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More