Radu Golban: ”România are nevoie de încă o revoluţie, dar nu una violentă, ci spirituală”

0 48

Radu Golban a părăsit România în 1988, dar a redescoperit-o în urmă cu 6 ani. Iar de atunci îl preocupă cum putem conserva ceea ce este autentic românesc. S-a implicat în politică românească şi a încercat să aplice modelul fiscal elveţian la noi în ţară. Omul de afaceri a explicat, la emisiunea ”Acasă la Oamenii Realităţii”, care au fost piedicile pe care le-a întâmpinat. Iar Raluca, soţia sa, a povestit cum arată viaţa lor de familie, departe de casă, în Elveţia.

S-a implicat în politică românească şi a încercat să aplice modelul fiscal elveţian la noi în ţară. Omul de afaceri a explicat, la emisiunea Acasă la Oamenii Realităţii, care au fost piedicile pe care le-a întâmpinat. Iar Raluca, soţia sa, a povestit cum arată viaţa lor de familie, departe de casă, în Elveţia.

Invitatul din această săptămână al Alexandrei Păcuraru a fost Radu Golban. Acesta a vorbit despre datoria de 19 miliarde de euro pe care Germania o are faţă de ţara noastră, din timpul celui de-al doilea mondial.

„Pe mine ma preocupa cum putem conserva ceea ce e romanesc si cum putem pastra valorile proprii, fie cele culturale si materiale. A arata la nivel european Germaniei ca suntem un prieten fidel,dar sa batem obrazul sa-i aratam ca ne-a ramas datoare”, a marturisit Radu Golban. „Niciodata un prieten neamt nu m-a intrebat ‘Bun, Radu, tu, cetatean german, cum poti avea o pozitie critica fata de Germania?!’… nu am auzit asa ceva din gura lor niciodata. A nu fi de acord cu politica statului nu inseamna ca dusmanesti un stat”, a adaugat acesta.

Am simţit că vorbim într-o limbă complet diferită, aşa a catalogat omul de afaceri tentativa sa de a intra în politica românească.

„Am vazut ca e greu pe anumite subiecte pe care pe mine ma preocupa -in special politica fiscala- sa gasesc cu cine sa trag la o caruta. Daca pe mine ma intereseaza impozitarea averii cu cine sa vorbesc? Cu politicieni care detin mari averi? Avem nenumarate partide politice, avem nenumarate platforme politice, dar avem aceiasi actori politici. Romania are nevoie astazi de inca o revolutie. Nu ma refer la o revolutie violenta, ci la o revolutie spirituala”, considera Radu Golban.

Raluca Golban e plecată din România de la vârsta de 8 ani. Cu toate acestea şi fetiţa lor vorbeşte limba română.

Raluca Golban, medic stomatolog de profesie, a vorbit cu regret de ce se întâmplă în sistemul sanitar din România. „E pacat ca atatia medici stomatologi parasesc tara… am cunoscut talentati in meserie si e pacat ca tara sa piarda asemenea oameni”, considera aceasta.

Recomandari