Putin a hotărât: Rușii nu vor consuma organisme modificate genetic. Sunt interzise!

0 65

Preşedintele rus, Vladimir Putin, pune capăt discuțiilor referitoare la organismele modificate genetic și pentru a proteja cetățenii a promulgat o lege care interzice cultivarea şi creşterea OMG, cu excepţia experimentelor ştiinţifice. Mai mult, legea autorizează guvernul rus să interzică importul de organisme modificate genetic, la finalul unei perioade de monitorizare a impactului acestora asupra fiinţelor umane şi mediului.

‘Este interzis să se cultive plante şi să se crească animale al căror program genetic a fost modificat cu ajutorul ingineriei genetice şi care conţin material genetic (…), cu excepţia cultivării şi creşterii pentru expertize şi experimente ştiinţifice’, menţionează legea publicată în baza de date oficială a documentelor juridice emise de autorităţile ruse.

Legea prevede amenzi cuprinse între 10.000 ruble (140 de euro) şi 500.000 (7.000 de euro) pentru utilizarea OMG în încălcarea normelor şi condiţiilor autorizate cu începere de la 1 iulie 2017. Rusia a introdus în 2014 un moratoriu asupra certificării de către autorităţi a organismelor modificate genetic care va rămâne în vigoare până în iulie 2017.

În schimb, în Europa, organismele modificate genetic de care ne tot ferim, sunt peste tot. Agricultura s-a „chimizat” de-a binelea. Iar epidemia obezitatii e strans legata de componenta grasimii pe care o mancam, care deregleaza hormonii sexuali ai omului, feminini si masculini.In ferme e necesara si permisa injectia cu hormoni sexuali din clasa steroizilor. Iar la scroafe merg si injectiile cu hormoni care stimuleaza „cresterea numarului de pui, la cuib”.

Asa au ajuns purcitele de ferma sa fete cate 20 de pui deodata.

Purceii furajati modern fac 100 de kilograme in 6 luni, nu intr-un an, cat ar fi normal. Vitele de ferma nu vad in viata lor taur. Dupa injectia hormonala urmeaza insamantarea cu pistolul. Vitelul fatat e adesea prea mare, iar vita are nevoie de alte injectii, ca sa-si revina. Vitelul nu suge nimic de la vaca – primeste lapte praf – ca sa nu strice productia.

Recomandari