Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa şi l-a injectat

Ministerul Sănătății rus a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, marți, citat de Reuters și New York Times.

Vladimir Putin susține că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus, scrie AFP. Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct de televiziunile rusești.

De notat că numeroși cercetători străini și-au exprimat recent preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin iar Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel la respectarea „liniilor directoare și a directivelor clare” în dezvoltarea acestor produse.

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus el.

„Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”, a adăugat președintele rus.

Vladimir Putin a afirmat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin.

„Ea a participat la experiment”, a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră „și asta a fost tot”.

Vaccinul va fi pus în circulație în 1 ianuarie 2021, potrivit registrului național al medicamentelor realizat de Ministerul Sănătății.

Rusia a afirmat în ultimele săptămâni că a asigurat producția viitoare a câtorva mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului și a „mai multor milioane” de la începutul anului viitor.

OMS a reacționat pledând pentru respectarea protocoalelor și a reglementărilor în vigoare în dezvoltarea și producerea vaccinurilor.

Rusia, ca și numeroase alte țări, lucrează de luni de zile la mai multe proiecte de vaccin împotriva Covid-19. Vaccinul realizat de centrul Gamaleia a fost dezvoltat în colaborare cu ministerul Apărării.

Distribuie
Tweet
Trimite pe WhatsApp

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More